hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 27
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-09-07

Papp Zoltán professzort, a szülészeti genetika úttörőjét nem kell bemutatni a hazai orvostársadalomnak. A Medical Tribune-nek adott exkluzív interjújában betekinthetünk a kezdetekbe, a magyar tudomány történetének fontos fejezetébe.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-08-28

Hierarchia, hálapénz, hiánygazdálkodás, azaz a 3H az egészségügy reformjának kulcsa dr. Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke szerint, akivel morálról, gyógyításról és jutalomjátékról is beszélgettünk.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-07-17

A magyar orvostanhallgatók 50,5 százaléka a bizonytalan megélhetés miatt tervez külföldi munkavállalást – derül ki a Magyar Orvosi Kamara legújabb kutatásából.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-07-06

A medikusok az egyetemről kikerülve nem érzik magukat felkészültnek a betegellátásra, derül ki a Magyar Orvosi Kamara felméréséből.

#5
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-03-28

A GyártásTrend Szertics Gergellyel, a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) szakmai vezetőjével beszélgetett.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-09-25

A kémiában és etológiában előremutató munkát végző két, kivételes tehetségű hazai kutatónőnek ítélte idén az akadémikusokból álló zsűri a „L’Oréal - UNESCO A nőkért és a tudományért” 4 000 000 Ft összdíjazású elismerését.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-07-20

Az idős betegek ellátórendszere több sebből vérzik. A század eleje óta létező geriátriai szakvizsga jelentését kevesen tudják értelmezni, hiszen minden orvos ellát időseket is – mondta lapunknak dr. Rajna Péter, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának ny. egyetemi tanára.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-05-13

Miként alakultak az orvosi sorsok, az életpályák? Milyen szerepet játszott az orvosi hivatásnak elkötelezett évfolyam a hazai egészségügyi rendszerben? Mit gondolnak a pályáról? Az egykori szegedi orvosegyetemisták a 45 éves évfolyam-találkozón ismertették internetes közvélemény-kutatásuk eredményét.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-09-28

A sikerhez kudarcok során át vezet az út – vallja a  Medical Tribune-nek adott interjúban dr. Pál Csaba biológus, szegedi kutató, a legfiatalabb Bolyai-díjas.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-17

Magyar állami pénzből épülő kórház Romániában és román állami pénzen képzett magyar orvosok a Honvédkórházban... csak két elem egy sajátos egymás mellett élésből, amit az MNO mutat be.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.