hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-01-15

Azoknál az gyermekeknél, akik édesanyja terhessége első trimeszterében ondanszetront szed, magasabb a szájpadhasadék előfordulási gyakorisága, írta a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-27

Az első trimeszterbeli láz szív-, illetve állkapocs-fejlődési rendellenességekhez is vezethet. Az alkalmas hatóanyaggal való lázcsillapítás szerepe kiemelendő, közölte a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-01-04

Az egészségügyi tárca vezérkarában meglepetést keltett az a javaslat, amely jelentősen bővítené azoknak az orvosi ellátásoknak a körét, amelyet Magyarországon, ingyenesen vehetnek igénybe a határon túl élő magyarok. Közben megkezdődött annak a rendeletnek a módosítása, amely a fenti beavatkozások igénybevételét és körét szabályozza.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-07-13

Egy friss angol kutatás - mely az elmúlt 50 év vizsgálati anyagait foglalja össze a témában, szám szerint 172-őt - eredményei azt mutatják, hogy azon kismamák számára, akik a terhességük alatt is dohányoznak, 25 százalékkal nő a kockázata, hogy gyermekük valamilyen testi rendellenességgel, például deformált, hiányzó végtagokkal vagy ajakhasadékkal születik meg. Szintén magas a vetélés vagy a kritikusan alacsony születési súly kockázata.

#5
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-06-18

Populációs trendek az akut szívizominfarktus incidenciájában és kimenetelében; Helyrajzilag célzott profilaxis oseltamivirrel...

#6
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-02-24
A British Medical Journal (BMJ); a Lancet; a Journal of the American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-02-27
Azonosították a szabályos fogsorért felelős gént. A felfedezés valamikor talán majd segíthet, hogy a felnőtteknek új fogakat növesszenek a kihullottak helyett.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-12-21
Az eddigieknél megbízhatóbb modellt kínál a terhesség alatti gyógyszerelés magzati ártalmainak értékelésére az a több évtized adatait felölelő vizsgálat, amelynek keretében Czeizel Endre genetikus munkatársaival kilencvenhárom féle készítménnyel öngyilkosságot megkísérlő várandósok gyermekeinek fejlődését követte nyomon.
#9
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-02-27
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) 2008-as számaiból ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.