hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-01-20

A csaknem 50 milliárdos kardiovaszkuláris piacon 518 terméknek volt forgalma 2012-2014 között, az időszak végére közülük 449 maradt. A készítmények főleg patikai csatornán fogynak - írja elemzésében Szántó Adrienn.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-24

A Budapesti Neuromuszkuláris Centrum európai színvonalon nyújt ellátást minden hazai neuromuszkuláris kórképben szenvedő gyermek számára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-06-04

A Zentiva a. s. érvénytelennek tartja a Viagrát gyártó Pfizer új szabadalmi oltalmát, amelyet áprilisban kapott meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától, ezért a Pfizer fenyegetése ellenére is forgalmazza saját generikus termékét – írja az index.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-01-09

Az erekcióképtelenség elleni legendás gyógyszer patikai forgalmazásának több mint tíz éve alatt nem csak a szexualitás új tudományos elemzését segítette elő. Hatóanyagával más betegségek is kezelhetők.

#5
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2012-01-03

A Ruhr Egyetem (Bochum, Németország) és a Mayo Klinika (Rochester, MN, USA) kutatói a Circulation december 5-i online számában arról számoltak be, hogy a sildenafil és a B-típusú natriuretikus peptid (BNP) hatására kutyákban enyhült az ún. diasztolés szívelégtelenség, és molekuláris szintű magyarázattal is szolgáltak erre a jelenségre.

#6
Medical Online >> PR
2010-11-22

A fenti szlogennel bocsátotta útjára a Bayer Schering Pharma AG az erektilis diszfunkció kezelésében már filmbevonatú formájában népszerűvé vált vardenafil HCI hatóanyagtartalmú Levitra® tablettájának új, 10 mg-os, szájban oldódó formuláját. Október végén Nizzában a férfiak egészségével foglalkozó világkongresszuson, a gyógyszer bevezető szimpóziumán világhírű szakemberek ismertették az új tabletta előnyeit és a klinikai vizsgálatok eredményeit. A készítmény Magyarországon várhatóan decembertől lesz elérhető a patikákban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-08-19

A 18 éven aluliak négyötödét kezelik olyan szerekkel, illetve gyógyszerdózisokkal, amelyek eltérnek az előírásoktól.

#8
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-07-06
A szerző az „off-label” gyógyszereléssel kapcsolatos magyarországi szabályozást kritizálja, ír ennek ellentmondásairól és káros következményeiről. Cikkéből közlünk részleteket.
#9
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-07-30
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#10
Medical Tribune V. évf.2. szám
Medical Online
2007-02-01
Szívbillentyűt lehet létrehozni a magzatvíz őssejtjeiből, amelyet azonnal beültetnek a születés után. A zürich-i University Hospital kardiológiai kutatási részlegének igazgatója, dr. Simon Hoerstrup szerint a módszerrel új távlatok nyílnak a congenitalis szívhibák kezelésében. Jelenleg az újszülöttek egy százaléka születik ilyen rendellenességgel a világon – az Egyesült Államokban ez évente 36 000 beteg újszülöttet jelent. Körülbelül egyharmaduknál van szükség operációra. Ultrahanggal a hiba már a 20. terhességi héten diagnosztizálható. A saját őssejtekből készített billentyű nem vált ki immunreakciót és képes együtt növekedni a szervezettel. American Heart Association Hatvan százalékkal nő a gyermek veleszületett szívbetegségének esélye, ha az anya a terhesség elején dohányzik. A novemberben közölt vizsgálat szerint, ha az anya a graviditás hatodik hetében vagy később hagyja el káros szenvedélyét, akkor életkorától, vitaminokban gazdag táplálkozásától függetlenül és alkoholfogyasztásának felfüggesztése ellenére is ekkora a veszély. A terhesség legelején, amikor a szív alapstruktúrája kialakul, a paszszív dohányzás is hasonló kockázatot jelent – állítja a vizsgálatot vezető Sadia Malik professzor (University of Arkansas, Little Rock). HealthDay A gyermekkori szívműtétek utáni hiperglikémia hosszával nő a morbiditás és a mortalitás – hétnapos fennállása után a betegségek kialakulásának esélye közel 100, a halál bekövetkeztének 50–60 százalékos az esélye. Az Ohio Egyetem (Columbus) munkatársainak retrospektív elemzése szerint a csecsemőkorukban (átlagosan 4,3 hónaposan) operáltak 11 százalékát veszítették el, a glükózanyagcsere- zavar elhúzódásával arányosan nőtt a máj- és veseelégtelenség, a fertőzések, a központi idegrendszeri események valószínűsége. A dialízis szükségessé válása szintén arányban állt a hiperglikémia hosszával. Critical Care Medicine Életmentő lehet veleszületett szívbetegség esetén a sildenafil citrát. Az erektilis diszfunkció kezelésére kifejlesztett Viagrát 15 gyermeknek adták be ausztrál orvosok az intenzív osztályon, miután az életben maradásukhoz szükséges nitrogén-monoxid- (NO-) terápiát valamilyen okból nem kaphatták. A gyógyszerrel ritkábban jelentkezett a nitrogénkezelés életveszélyes szövődményeként gyakran kialakuló pulmonális hipertenzió, és átlagosan 98-ról 28 órára csökkent az elkerülhetetlen mechanikus lélegeztetés időtartama. Az újszülötteknek a nitrogénterápiára jellemző, átlagosan 190 óra helyett 50 órát kellett intenzív osztályon tölteniük. Am J Resp Critical Care Medicine
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.