hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-04-10

Súlyos fejfájással került kórházba a világ legerősebb chilijét elfogyasztó férfi egy chilievő verseny után.

#2
Medical Online >> Rovatok >> astrazeneca
2016-11-21
#3
Kvíz a Medical Online 2016. májusi Trombózis rovatához Kvíz a Medical Online 2016. májusi Trombózis rovatához
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2016-04-28

A pitvarfibrilláció felismerése a szövődmények (elsősorban a stroke) megelőzése szempontjából rendkívül fontos. Az orvos-beteg találkozás során végzett pulzustapintás, a rutinszerűen vagy irreguláris pulzus esetén végzett EKG-vizsgálat jelenti a diagnosztika alapját.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-05-10

A legújabb kutatás szerint a nők biológiailag arra vannak beprogramozva, hogy fogékonyabbak legyenek a táplálkozási zavarokra, például a túlevésre – írja az mno.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-01

A fiatalkori túlsúly kivált akkor emeli  a vérnyomást, ha a fiúk isznak is, a lányok pedig fogamzásgátlót szednek – írja az MTI.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-06-23

Nem vezet gyerekkori fejlődési problémákhoz, ha az anya terhessége korai szakaszában kevés, heti egy-nyolc adag alkoholt elfogyaszt – állapították meg dán kutatók a BJOG című szülészeti-nőgyógyászati szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-06-22

Bár az étkezési zavarokat, a bulimiát, anorexiát és önhánytatást tipikusan a fiatal nők, kamaszlányok problémájának tartják, egy új tanulmány szerzői arra az eredményre jutottak, hogy egyre gyakoribb az 50 év feletti nők körében is, írja az MTI.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-03-08

Az étkezési zavarok eddigi legnagyobb és legátfogóbb amerikai elemzése, amely 10 ezernél több 13 és 18 év közötti fiatalt vizsgált. Az eredmények szerint a tinédzsereknek csak kis hányada kap kezelést problémájára.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-03-16
Sikeresebben kezelte a szívritmuszavart egy kísérleti irtásos terápia, amely ballonos katéterezéssel fagyasztja el a szív szöveteit, mint a korábbi, gyógyszeres kezelés – közölték hétfőn amerikai kutatók.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.