hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-12-05

A big data elemzésen alapuló eredmény a prenatális genetikai tesztek értékelését is módosítja, írja az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-11-22

Ha tömegessé válik a használata, akkor a genetikai teszt üzenete a fogyatékkal élők méltóságát is sértheti, írja a Magyar Hang.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-07

Várhatóan már jövőre elérhető lesz hazánkban az a magyar fejlesztésű teszt, amely forradalmasítja a lombikbébi kezelést; minden korábbinál pontosabban megmutatja az embrióbeültetés legideálisabb időpontját.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-07-27

A hibák az egészségügy minden területének jól ismert, nem kívánt elemei. A téves teszteredmények nem számítanak ritkaságnak és a iatrogén ártalmak jól ismert elemei. Az inkorrekt genetikai vizsgálati leletek egyrészt szükségtelen és irrreverzibilis hatású beavatkozásokhoz vezethetnek, másrészt a családtagok szempontjából elvész a betegség prevenciójának lehetősége illetve fölösleges akár pszichikai terhelést jelentenek. Más patológiai vizsgálatokhoz hasonlóan a genetikai tesztek láncolatának bármely pontján is bekövetkezhetnek hibák, kezdve attól, hogy a klinikus melyik vizsgálat végzése mellett dönt, egészen odáig, hogy az eredmények alapján milyen klinikai döntések születnek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-31

A korábbiaknál jobb prenatális tesztet fejlesztettek ki Európában, mely a nagy kockázatú terhességekben már a 9. héttől kimutatja a magzati rendellenességeket, például a Down-szindrómát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-08-22

Egy új teszt került a piacra augusztus 20-án Németországban, amellyel prenatálisan nagy biztonsággal kimutatható a Down-szindróma – jelentette be a gyártó. Bevezetését nagy vita övezi, mert vannak, akik attól tartanak, hogy ennek folytán megnő az abortuszok száma.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-03-05
Csökkenőben van az örökletes betegségek előfordulása, sőt némelyik szinte eltűnt az Egyesült Államokban, mert egyre több embernél végeznek genetikai vizsgálatot a gyermekvállalás előtt.
#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-02-25
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.