hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 936
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-03

Európában a Jardiance® (empagliflozin) az első és jelenleg egyetlen engedélyezett készítmény a tünetes krónikus szívelégtelenségben szenvedő felnőtt betegek kezelésére, az ejekciós frakciótól függetlenül.

#2
Medical Online >> Asztma
2022-05-02

A mepolizumab-kezelés a FIP1L1-PDGFRA-negatív hipereozinofil-szindrómás (HES) betegeknél, 52 héten át tartó folyamatos adagolás után is kontrollálja a fellángolási rátát és az eozinofil számot.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Asztma Inaktív
2022-05-02

A súlyos eozinofil asztmás páciensek bizonyos kiindulási paraméterei nem befolyásolják a mepolizumab-kezelés hatásosságát, derül ki a MENSA és a MUSCA fázis III. klinikai vizsgálatok post hoc analíziséből.

#4
Medical Online >> Asztma
2022-05-02

Az omalizumab-kezelés alatt álló, de kontrollálatlan állapotú, súlyos eozinofil asztmás betegeknél a mepolizumab-kezelésre váltás klinikailag jelentős mértékű javulást idézhet elő több kimenet vonatkozásában is – a kiindulási paraméterektől függetlenül.

#5
Medical Online >> Inhalációs terápia
2022-04-25

A gyógyszerbelégzés technikája eszközönként eltérő, ezért a betegnek mindig az inhalátor típusára jellemző lépéseket kell elsajátítania. Az orvosoknak és a szakdolgozóknak egyaránt jártasnak kell lenniük az inhalátorok használatában, hogy a betegeknek megtaníthassák ezek helyes használatát.

#6
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

2018-ban az EULAR-on (European League Against Rheumatism) belül megalakult egy 32 fős nemzetközi munkacsoport, amelynek vezetője Prof. Dr. Nagy György, a Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Klinikai Immunológiai Tanszékének vezetője. A munkacsoport első lépésként definiálta a nehezen kezelhető (difficult-to-treat) betegcsoportot, majd a nehezen kezelhető rheumatoid arthritises (RA) betegek kezelését segítő két átfogó és 11 specifikus ajánlást fogalmazott meg.

#7
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A rheumatoid arthritis (RA) terápiás palettája a célzott szintetikus betegségmódosító szerekkel (tsDMARD), a JAK-inhibitorokkal (JAKi) bővült az elmúlt években. A gyógyszercsoport jelenleg elérhető tagjai a tofacitinib, a baricitinib, az upadacitinib, a filgotinib (csak Európában) és a peficitinib (csak Ázsia egyes országaiban).

#8
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A célzott terápiák, így a biologikumok (bDMARD) és a szintetikus célzott betegségmódosító gyógyszerek (tsDMARD) nagy áttörést hoztak a gyulladásos reumatológiai kórképekben, így rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek kezelésében. Új dimenziók nyíltak meg a betegek és kezelőorvosaik előtt.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-13

Nem csökkenti a Covid miatti kórházba kerülés esélyét az ivermektin, derült ki egy sok résztvevős, nagy vizsgálat eredményeként, írja a Webbeteg.

#10
Medical Online >> Rovatok >> Castleman-betegség
2022-04-01

Az interleukin-6-hoz kötődő antitest, a sziltuximab az idiopathiás, multicentrikus Castleman-betegség kezelésében hosszú távon is jól tolerálható, biztonságos terápiás lehetőséget kínál.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.