hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 45
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-02-27

A betegek koponyájába fúrt lyukon egyenesen az agyba juttatták az új típusú gyógyszert, írja a BBC nyomán az Index.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-18

Az alacsony gluténtartalmú táplálkozás előnyei a diétás rostoknak köszönhetőek, nem a glutén elvonásának.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-04

A hatóanyag nélküli szer akkor is hatásos lehet, ha a páciens tisztában van a készítmény semlegességével, közölte a HVG.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-20

Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, közli az MTA honlapja alapján a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2017-05-23

A krónikus obstruktív tüdőbetegség fenntartó kezelésére a hosszú hatású muszkarinreceptor-antagonistákat és a hosszú hatású béta2-receptor-agonistákat, illetve ezek kombinációját javasolják. A hatékonyságukat megfelelő vizsgálatokban bizonyították, ám cardiovascularis biztosságosságuk még igazolásra szorul. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-12-20

Az uterinalis NK sejtek működésének megértése minden bizonnyal nagy kihívás elé állítja a humán reprodukciós szakembereket. Addig azonban, míg nem szerzünk több információt a normális terhességben betöltött szerepükről, nem igazolt, hogy a NK sejtek vizsgálata és az erre alapozott kezelés előnyös lenne habituális vetéléssel vagy meddőséggel diagnosztizált nőbetegek számára.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-20

Egy új tanulmány szerint egyes esetekben akkor is hatott a placebo, amikor a betegek tudták, hogy nem tartalmaz hatóanyagot az általuk szedett tabletta – írja a Pain folyóiratban megjelent tanulmány nyomán az Origo.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-07-21

A fájdalom kvantifikálhatóságával, illetve kommunikációképtelenekben történő diagnosztikájával kapcsolatos kutatás ugyanazt az erőfeszítést tükrözi, amit a mentális zavarokat jelző biomarkerek keresése, írja a Nature.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-12-08

Az utóbbi hetekben több, sokak számára meglepően bátor nyilatkozatot tett a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), főként az áltudományokról, így a homeopátiáról is – kezdi a testület elnökével készített interjúját a Magyar Nemzet.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-11-16

Dr. Géczi Lajossal, a Magyar Onkológusok Társaságának elnökével a Medical Tribune idei 7. száma közölt interjút, ezt idézzük fel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.