hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-01-17

A mezenchimális őssejtek az esetek több mint felében eredményesnek bizonyulnak a perianális fistulák megszüntetésében, közli a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-04-15

A gasztroenterológai kórképek a háziorvos munkájának több mint 10 százalékát teszik ki. Az utóbbi években egyre inkább előtérbe kerül a gondos, betegei anamnézisét, szociális helyzetét jól ismerő háziorvos szerepe ezen kórképek kivizsgálásában és korai felismerésében.   

#6
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-04-09

A Crohn-beteget, akit perianális fisztula és ileocoecalis strictura miatt operáltak, az ánusztól 10 cm-re lévő anasztomózis miatt a budapesti Szent Margit Kórház III. sz. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályára irányították. Videó-esetismertetésünkben bemutatjuk a szűkület sikeres tágítását.

 

#7
A képalkotó eljárások jelentősége Crohn-betegségben 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-06-21

A gyulladásos bélbetegségek, ezen belül elsősorban a Crohn-betegség ellátásában kiemelkedő szerepük van az egyes képalkotó eljárásoknak. Mit tegyünk, mit tehetünk az endoszkópián túl? Az utóbbi években, az egyre agresszívebb kezelési eljárásokkal párhuzamosan az érdeklődés középpontjába került a betegkövetési stratégia, monitorizálás újragondolása is.

#8
Mikor endoszkópizáljuk az IBD beteget? Mikor endoszkópizáljuk az IBD beteget?
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-01-02

A gyulladásos bélbetegségek (IBD) ellátásában kiemelkedő szerepe van az endoszkópos módszereknek. Az endoszkópia IBD-ben nem egyszerűen a rectosigmoidoscopiát és a colonoscopiát jelenti. Változtak az egyes vizsgálatok minőségi elvárásai, ugyanakkor újabb módszerek is elérhetővé váltak (pl. kapszula endoszkóp, kettős ballonos enteroscop).

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.