hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-05-21

Lamm Vanda akadémikus, az MTA Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának elnöke az mta.hu-nak beszélt a közelmúltban megkezdett munkáról.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-04-20

A nem koronavírusos betegek érdekeit is szem előtt kell tartani, hosszú távon az ő ellátatlanságuk is okozhat idő előtti halálozást – mondta a Népszavának Sándor Judit bioetikus.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-12-12

Elavult jogszabályok és szakmai irányelvek, nem megfelelő finanszírozás, szakember- és eszközhiány egyaránt nehezíti idehaza a meddőséggel összefüggő kezeléseket. A közeljövőben azonban jelentős változásokat tervez a kormány.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-05

Csienkuj He kínai kutató idén november végén jelentette be a hírt, hogy megszülettek az első szerkesztett genommal rendelkező csecsemők, de a világ nem osztozik a kutató lelkesedésében, írja Sándor Judit bioetikus a Qubiton.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-10

Míg pár évtizede a félelem uralta a közvéleményt, amikor a genetikai tesztekről volt szó, ma sokkal inkább a kíváncsiság hajtja az embereket, írja Sándor Judit bioetikus-jogász a Qubit-on.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-24

A parlament nem teremtette meg az orvosi tevékenység alkotmányos alapjait, amitől egy nagyon is ingatag kártyavár jött létre – írja friss bejegyzésében a tisztessegesadatkezeles.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-02-10
Az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Nemzeti Technológiai Platform februári munkaértekezletén az engedélyeztetés és szabályozás kérdései kerültek terítékre. Szóba került többek között a nyelveket beszélő klinikai asszisztensek hiánya, a nyilvánosság erősödő követelménye, valamint a vizsgálati kérelmek elutasításainak okai.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-04-10
Több éves társadalmi és szakmai vitát követően várhatóan konszenzussal fogadhatja el az Országgyűlés a humángenetikai adatok védelméről, valamint a humángenetikai vizsgálatok és kutatások szabályairól szóló törvényjavaslatot, amelynek általános vitáját  április 7-én kezdte meg a Parlament.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.

 

A vendégek: dr. Purebl György, dr. Szlávik János és dr. Zacher Gábor. A beszélgetés itt nézhető meg:

https://fb.watch/4beHfHsHD2/