hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-10-28

A Magyar Osteoporosis és Osteoarthrologiai Társaság állásfoglalásáról

2014-ben dr. Szili Balázs és dr. Takács István összefoglaló munkája nyomán a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrologiai Társaság (MOOT) vezetősége ajánlást adott ki a K2-vitamin csontanyagcserére gyakorolt hatásaival kapcsolatban, amelyet 2016 tavaszán kiegészítettek a legújabb nemzetközi közlemények eredményeivel. A legfrissebb, megújított anyag a társaság weboldaláról szabadon, ingyenesen hozzáférhető.

#2
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-12-18

Vizsgálni kell, hogy a csont a plazma nátriumkoncentrációjának akut puffereként szolgálhat-e hosszan tartó, kimerítő fizikai terhelés során.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-01-06

A bemutatott vizsgálatban a hormonszinteket és a csontmetabolizmus egyes markereit mérték risperidonkezelés első 4 hónapjában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-10-28

A neuroendokrin tumorok (NET) ritka, rendszerint lassan növekvő daganatok, melyek jellemzője, hogy különféle peptideket és neuroaminokat tárolnak és szekretálnak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-10-23

Az egész test vibrációja a serdülőkben javítja a prediabéteszes állapotot, drámaian csökkentve a gyulladást, a vércukorszintet és az olyan tüneteket, amilyen például a gyakori vizelés – erről számoltak be nemrég a Kínai Származású Plasztikai Sebészek Világkongresszusán.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-03-14

A csontok által termelt egyik hormon megnöveli a hím nemi hormon, a tesztoszteron termelését, fokozza annak koncentrációját a vérben.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-28

Csontjaink nem csupán testünk vázát képezik, fontos szerepük van az anyagcserében is. Elképzelhető, hogy e fölismerésnek a jövőben a cukorbetegség kezelésének új módszereit köszönhetjük.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-03-10
A közelmúltban kiderült, hogy a csont nemcsak endokrin, de gasztrointesztinális szerv is egyben. A tudomány kezdi feltárni azt a közös alapot, ami miatt sokszor kapcsoltan jelenik meg a csontritkulás, a diabétesz, az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri megbetegedés, valamint a krónikus obstruktív tüdőbetegség. A megelőzés és a kezelés terén egyaránt sok az azonosság.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.