hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-07-03

Az alkoholizmus megelőzése terén a nemzeti alkoholpolitikáktól remélhetünk eredményt, véli a kormányközeli napilapban dr. Péter Árpád.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-14

Bár az egészségügyi államtitkárság hallgat az állítólag már elkészült Nemzeti Alkoholstratégiáról, a VG.hu a  szeszkereskedelem korlátozásának esélyére hívja fel a figyelmet.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-06-10
A svéd kormány tervei szerint kiemelt hangsúlyt fog helyezni az alkoholkérdésre a július elsején kezdődő svéd soros EU-elnökség alatt. Az alkoholreklámok, a fiatalok és az alkohol, az időskori alkoholfogyasztás veszélyei mind olyan témák, amelyek az elnökség alatt ősszel megrendezésre kerülő konferenciákon előkerülnek majd.
#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-04-16
A működésképtelenség szélére került az addiktológiai járóbeteg-ellátás. A fővárosban az alkohol- és drogbetegeket gondozó intézmények fix finanszírozása a felére csökkent - közölte egyebek között Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, aki az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával és az Országos Addiktológiai Intézet (OAI) megszűnésével előálló helyzet újragondolását, független szakmai testület létrehozását sürgeti.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.