hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-02-05

A tüdőrákról és a testmozgás fontosságáról is szó esett a vasárnapi világnapon, a miniszter pedig fejlesztésekről beszélt az OOI-ben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-16

Magyarországon körülbelül hatszázezer ember lehet érintett a COPD-ben, ám csak a betegek harmada részesül korszerű kezelésben.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-20

November 19-e a COPD világnapja és idén 20-a a „Ne gyújts rá” világnap – emlékeztet közös írásában a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke és az Országos Egészségfejlesztési Dohányzás Fókuszpont vezetője.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-31

Csütörtökön tartják a Nemdohányzók Világnapját, amelyet 1987-ben hívott életre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a cigarettázás ártalmaira és a dohányzásmentes életmód előnyeire.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-05-31

Sokkoló képekkel, elrettentő számokkal és túlélőkkel folytatott megdöbbentő beszélgetéssel igyekszik elriasztani a dohányzástól és leszoktatni a már függővé vált fiatalokat a Hamburg-Eppendorf Egyetemi Kórház (UKE). 1987 óta ma tartják a Nemdohányzók Világnapját (NON-Smoking Day). Magyarországon a 15 évesnél idősebb lakosság 36 százaléka rendszeresen dohányzik, a magyarok világelsők a tüdőrák miatti halálozást illetően.

#6
Medical Online
2010-09-26

A Kardiológiai Világszövetség szeptember utolsó vasárnapját a szív világnapjává nyilvánította.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-09-27
A Kardiológiai Világszövetség szeptember utolsó vasárnapját - idén szeptember 28-át - a Szív Világnapjává nyilvánította. Az idei világnapon a Magyar Nemzeti Szívalapítvány és a Magyar Kardiológusok Társasága szervezi a Szívünk Napja központi rendezvényét a budapesti Városligetben, ahol vérnyomás-, vércukor- és testzsírméréssel, orvosi tanácsadással, tájékoztató előadásokkal, bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.