hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 19
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-08-11

A hvg.hu mutat egy ingyenes webszolgáltatást, amely MP3-as fájlokká alakíthatja át audio CD-re szabott állományait.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-04-26

Öt modern kezelőszékkel és egy új betegszobával bővült a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkológiai Klinikája.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2012-02-28

A Tick Tock Dock az egyik legaranyosabb ébresztőóra, amit valaha láttunk, s bónuszként iPodot is kezel – írja a mobilarena.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-09-28
Egészségügyi kockázatnak minősítette a hordozható zenelejátszók hosszabb időn keresztül magas hangerőn, fülhallgatóval történő hallgatását hétfőn kiadott szakvéleményében az Európai Unió tudományos bizottsága.
#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-09-22
Látáskárosultak számára fejlesztettek ki olyan készüléket, amelynek segítségével audiocímkéket lehet felerősíteni mindennapi tárgyakra, majd hallás alapján beazonosítani azokat.
#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-08-31
Egy új, magzati szívműködést vizsgáló monitor sok veszélyeztetett terhességben születendő gyermek életét megmentheti. Egy indiai intézet munkatársai egy egyszerű, kétmikrofonos szerkezetet fejlesztettek ki, amely figyeli a magzat szívműködését, és figyelmeztető jelzést ad az anyának és orvosának, ha baj van.
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-07-12
Közelebb kerültünk ahhoz, hogy az elektromos szívritmus-szabályozókat felváltsák a biológiai pacemakerek. A létrehozott sejttenyészet kellően gyors pulzust és az egészséges állapothoz hasonló szívműködést biztosíthatna.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-06-29
A zajszennyezés nemcsak halláskárosodásért, idegrendszeri panaszokért vagy szívritmuszavarért felel, de a legújabb kutatások szerint a lárma hatására több gyomorsav áramlik vissza a nyelőcsőbe, azaz súlyosbítja a refluxbetegséget.
#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-03-15
Az Európai Unió 16-74 éves korú internet-felhasználóinak 25 százaléka online hírekből tájékozódott 2008 második felében – derült ki az unió statisztikai hivatalának felméréséből, amelyet a Hírügynökségek Európai Szövetségének (EANA) hírlevele ismertetett.
#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2008-11-15
Hangos adventi kalendáriumot készített a hangoskönyv mintájára vakoknak és látássérülteknek a németországi Trier érseksége.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.