hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-10-17

A mindennapi terápiás gyakorlatban alkalmazott antibiotikumok globális változásokat idéznek elő a S. pneumoniae metabolikus folyamataiban.

#2
Medical Online >> Háziorvostan
2020-11-24

Az infektív megbetegedéseknél, virális, bakteriális és gomba által okozott gyulladást különítünk el, azonban sinusitis esetén a gomba és baktérium által előidézett inflammáció a virális betegség felülfertőződésének eredménye.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-28

A PharmaOnline szerint az USA-ban a humán gyógyászatban is megjelennek az első, szisztémásan alkalmazandó pleuromutilin típusú antibiotikum, a lefamulin készítményei.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-20

Fel kell hívni a betegek figyelmét a fluorokinolonok okozta mentális zavarokra és egy esetleges hipoglikémiás kóma veszélyére, közli a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-04-20

Jelen összefoglalónkban a gége és a gégefedő, valamint az orrmelléküregek háziorvosi gyakorlatban is gyakran előforduló fertőzéseit tárgyaljuk, elsősorban az antibakteriális terápiát a fókuszba állítva.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-05-28

Lezárult az első kórházi központosított közbeszerzési tender, ami 10%-os megtakarítást hozhat a kórházaknak az érintett hatóanyagcsoportokban – állítják piaci elemzők.

#7
Az exacerbációk jelentősége a copd progressziójában 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-11-26

Az exacerbáció (fokozódó fulladás, fokozott köpetürítés és köpetpurulencia közül legalább egynek a megléte) kimenetelét a korai felismerés és az időben elkezdett terápia jelentősen befolyásolja. A háziorvosoknak mind az exacerbáció felismerésében, mind kezelésében, mind a kórházi eltávozás után a betegek további ellátásában meghatározó a szerepük. 

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-01-23

A Crohn-betegség (CD) jellemzője a bél teljes falvastagságára kiterjedő gyulladás, ami súlyos szövődményekhez, többek között hasi és kismedencei tályogok, fisztulák kialakulásához vezethet. Különösen nehéz problémával találja magát szemben a kezelőorvos, ha a hasi tályog aktív CD-vel társul.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-12-04

A statisztikai adatok jelenleg is arra utalnak, hogy a háziorvosi gyakorlatban gyakori megbetegedés a területen szerzett pneumonia, és az idős, kórházba kerülő betegek letalitási adatai is magasak. 

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-03

A moxifloxacin terápia hatásossága és biztonságossága nem-komplikált kismedencei fertőzésben: MONALISA vizsgálat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.