hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 300
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-08

Kinek (lehet) jó az immunterápia? Örökölhető-e a rák? Mivel és mennyire vagyunk képesek csillapítani a rosszindulatú daganatos betegségekben szenvedők fájdalmait? Ilyen és ehhez hasonló kérdések is szóba kerültek a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság jubileumi konferenciáját megelőző betegnapon.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-11-07

A korán kelő nőknél kisebb eséllyel alakul ki mellrák, idézte a BBC hírportálja egy új brit kutatás megállapítását.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-30

A rizsszemnél is kisebb implantátum nagy mértékben képes csökkenteni a rákellenes szerek nemkívánatos hatásait, írja a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-29

Egy amerikai kutatócsoport a tumorok elpusztítására használt fotodinámiás terápia (PDT) tökéletesítésén dolgozik, melyben UV-fényt használnak a hagyományosan használt, ám jelentős korlátokkal rendelkező lézerfény helyett.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-26

Az átlagosnál magasabb embereknél fokozottabb a kockázata bizonyos ráktípusoknak, mivel a magasságukból adódó nagyobb sejtszámuk több veszélyes mutáció kialakulására ad lehetőséget.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-10-16

A Google algoritmusa ügyesebben ismerte fel az előrehaladott állapotban lévő rákbetegséget, mint a humán orvosok, írja a 24.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-10

Olyan molekulákat fejlesztettek ki, melyek egy korábban nem ismert mechanizmus kihasználásával pusztíthatják el a mellrákos daganatokat vagy állíthatják le növekedésüket, közölte a PharmaOnline.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-04

Kis mértékben növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát a nőknél, ha rendszeresen esznek feldolgozott húsfélét, például szalonnát és kolbászt.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-02

A betegség korai felismerése nagyban javítja a gyógyulási esélyt, bizonyos esetekben pedig életmentő lehet.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-09-28

Október a Mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga második alkalommal hívja fel a figyelmet a betegségre motoros felvonulással.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Létezik-e halálösztön? Ha a tudomány még nem is igazolta, a morbid megszállottság esetei erős gyanút keltenek: a halálösztön talán több, mint metafora, és nem pusztán az életösztön elapadása.

Kásler miniszter úr az „egészség nem üzlet” címmel magyarázta el, hogy hogyan tolják az üzleti szféra karmaiba a betegeket. ... remélem, a kormány a fű alatti beterjesztés ellenére nem ússza meg az ezzel kapcsolatos széleskörű vitát. Tekintsük ezt a rövid bejegyzést gyors vitaindítónak.