hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-28

Finn kutatóknak sikerült létrehozniuk a Hirschsprung-kór állati modelljét, ami felgyorsíthatja a betegség gyógyításával kapcsolatos kutatásokat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-09-07

A lefagyasztott, majd kiolvasztott (fagyasztott) fecalis mikrobiota transzplantációja (FMT)  számos előnnyel kecsegtet: a donor szűrések számának és gyakoriságának csökkenése költségmegtakarítást jelent; a FMT azonnal hozzáférhető; és olyan intézményekben is alkalmazható, ahol nem áll rendelkezésre helyszíni laboratóriumi meghatározások lehetősége.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-06-21

A Clostridium difficile-fertőzések számának szaporodása súlyos terhet jelent a kórházaknak. A hagyományos antibakteriális kezelés mellett az esetek 20–30%-ában a tünetek kiújulásával, relapszussal kell számolni.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-06-01

A differenciáldiagnosztika alaplépéseinek elvégzésével, a szakellátás kapacitásának bővítésével lehetne csökkenteni a jóval drágább sürgősségi ellátás igénybevételét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-04-07

A Clostridium difficile az antibiotikum-használattal összefüggő hasmenések leggyakoribb kórokozója. A recidívák magas aránya miatt nagy dilemmát jelent a betegek gyógyításában.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-11-12

Ez év nyarán (2013) nyarán jelent meg a tekintélyes Lancet magazinban egy kettős vak, placebo kontrollált, multicentrikus vizsgálat, melyben 65 év feletti betegek antibiotikum kiváltotta hasmenéses tüneteit kezelték probiotikus készítménnyel.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-28

A hasmenés olyan panasz, ami – ha elég súlyos vagy elég sokáig tart – előbb-utóbb biztosan orvoshoz viszi a beteget, mivel jelentősen megkeseríti az életét, rontja az életminőségét.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-12-20

Klinikai, szerológiai vagy genetikai alapon, jól meghatározott klinikai alcsoportok létrehozásával az IBD jobban felosztható prognosztikai szempontból, így a legmegfelelőbb kezelési mód választható ki.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-01-02

A súlyos, akut colitis ulcerosa kezelése nehéz, máig meg nem oldott kihívás. A Leuveni Egyetemi Kórház gasztroenterológusai a Gut című szakfolyóiratban megjelent írásukban áttekintik a betegség terápiájának lehetőségeit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.