hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-04-08

A szervátültetés reményt adhat azoknak a koronavírusos betegeknek, akiknek a lélegeztetőgép súlyosan károsította a légcsövét.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-02-09

Lemondott az orvosi Nobel-díjat odaítélő testület vezetője, hogy megkímélje a rangos díjat, közli az MTI nyomán az InfoRádió.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-30

Jól van és újra iskolába jár az a brit fiú, akinél két éve először végezték el az akkor áttörést jelentő légcsőátültetést, amelyben saját őssejtjeivel burkolták be az előzetesen lecsupaszított a transzplantált szervet - adta hírül a The Lancet című brit orvosi folyóirat nyomán az MTI.

#4
Medical Online >> Mi újság?
2011-08-22

A tömeges gyógyítás eszközévé válhat az őssejttechnika, és megoldhatja a szervátültetés kérdését – vélik a legutóbbi sikeres eredményekről szóló beszámolók kapcsán a szakemberek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-01-15
Egy először alkalmazott új technológiával légcsőátültetést hajtottak végre egy belga nőn, akinek egy több mint negyedszázaddal ezelőtti autóbalesetben szétroncsolódott e szerve.
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-11-19
Sikeresnek bizonyult a világ első olyan légcsőátültetése, amelyhez a páciens őssejtjeiből kitenyésztett szövetekkel borított donorszervet használtak fel, így nem volt szükség a kilökődést gátló gyógyszerekre.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.

 

A vendégek: dr. Purebl György, dr. Szlávik János és dr. Zacher Gábor. A beszélgetés itt nézhető meg:

https://fb.watch/4beHfHsHD2/