hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 25
#1
Medical Online >> Rovatok >> Polycythaemia vera
2020-01-06

A polycythaemia vera a myeloproliferativ betegségek csoportjába tartozó, a JAK2 gén mutációjával és magas hematokrittal jellemzett betegség, melynek hosszú távú hematológiai szövődményei (leukémiás transzformáció és mielofibrózis) mellett legfontosabb veszélye és a halálozás legfőbb oka az artériás és vénás oldali trombotikus események.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-06-20

Csupán minden tizedik magyar biztos abban, hogy nyugdíjasként is fedezni tudja az egészségügyi kiadásait.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-02-14

A szakfelügyelet sokrétű feladatellátásra hivatott, amihez elsősorban minőségügyi eszközöket használ, írja a Magyar Narancs blogján Weltner János szakfőorvos.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-10-20

Bár sok esélyét nemigen látják az elfogadásának, Szabó Tímea országgyűlési képviselő (PM) beterjeszti az Országgyűlésnek azt a szakmai minimumot, amelyet tíz párt szakpolitikusai dolgoztak ki dr. Kincses Gyula exállamtitkár vezetésével – derült ki a többi közt a Medical Tribune Válaszúton – Konszenzust! című, október 19-ei konferenciáján.

#5
2017-10-19
08:30:00

„Szeretnénk jó hangosan mondani”, amit jónéhányan már rég óta mondanak: az egészségügy rendbetételéhez szakmai, politikai és társadalmi konszenzus is kell! Mivel közelednek a választások, a Medical Tribune ennek jegyében szervezi őszi konferenciáját!

 

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-08

Le kell számolni azzal a hamis beidegződéssel, hogy az egészségügyben mindenkinek minden ingyen jár – mondta a Heti Válasznak Bogsch Erik.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-12-07

„Helyzet van, be kell avatkozni az egészségügybe” felütéssel ír egy kicsit szomorkásat a Világgazdaság az ágazat lehetőségeiről és reményeiről, s bennük az állam el nem végzett feladatairól.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-14

Jogbiztonságot kíván teremteni a német kormány a fiúgyermekek vallási indíttatású körülmetélése ügyében – hangoztatták azon véleményekre reagálva, amelyek szerint a vallási körülmetélést tiltó németországi bírósági ítélet a holokauszt óta a legsúlyosabb támadás a németországi zsidóság ellen.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-05

Bár egyre többen szorgalmazzák, gyakorlatilag szinte elképzelhetetlen az ellátási csomag szűkítése annak kimondásával, hogy a továbbiakban mit nem ad térítésmentesen az állam a biztosítottnak. A már ma is meglévő “antilista” azonban jó alapot adhat az üzleti biztosítóknak szolgáltatásaik fejlesztésére. Mindeközben a kórházak funkcióváltása, progresszivitási szintjük újra-meghatározása és a térségi várólisták bevezetése kimondatlanul is tovább szűkíti az ellátást.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-02-11

Hagyjuk abba a kollektív hazudozást az egészségügyben, amelyben ma mindenki úgy csinál, mintha minden rendben működne. Mondjuk ki, hogy a rendszer a régi módon fenntarthatatlan; talán eljött az idő arra, hogy az egészségügyet levegyük a politikai közmegegyezés várólistájáról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.