hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-09-18

Dr. Lénárd Rita belgyógyász-főorvos véleményezte dr. Kovácsy Zsombor orvos-jogász most megjelent, Beutaló című könyvét a WMN portálon.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-10-02

Fekete-Afrikában dolgozó magyar orvosokról írt könyvet Pusztai Gabriella, a kunszentmártoni múzeum történésze.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-10

Ebben a könyvben egy volt kórboncnok mesél kórházi történetekről, halálról és a boncolás folyamatáról – mutatja be “Felvágós könyvét” Erdős Attila.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-11-28

Az egészségturizmus történetei, aktuális trendjei és desztinációi egy könybe foglalva. Itt a Smith-Puczkó szerzőpáros angol nyelvű alapművének második kiadása. 

#5
Medical Online
2009-02-25
A szerző Amerikába szakadt hazánk fia, aki az 50-es évek végén a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte meg az első diplomáját. Túl a 70-en, - a ma már három diplomával rendelkező professzor - visszaemlékezik a múltra, amelyet kemény, következetes munka, sikerek, drámai események, és egy szerető család irigylésre méltó összetartása jellemez. Sólyom Antalnak először az orvosi kutatás, majd a pszichiátria, míg az utóbbi években a bioetika került tevékenységének a középpontjába. Mindhárom területen kimagasló eredményeket ért el. A csecsemő pszichiátria egyik ismert úttörőjévé vált. Dr. Blasszauer Béla könyvajánlója.
#6
Medical Online
2009-01-19
A könyv tizenkét fejezetben, időrendi sorrendben haladva ismerteti az orvostudomány történetét, az utolsó fejezet a magyar orvostudomány létrejöttét vázolja a középkori pécsi egyetem megalakulásáig. Számos színes illusztráció segíti a jobb megértést és teszi olyan igényes kivitelűvé e kötetet, hogy az ember könnyen elfeledkezik arról, hogy egy tankönyvet tart a kezében. Így aztán bárki, aki érdeklődik az orvostudomány iránt, szívesen forgathatja e kötetet.
#7
Medical Online
2009-01-15
Évek óta hallható a Magyar Rádió Bartók adóján a (szülész-nőgyógyász főorvos) szerző népszerű zenetörténeti sorozata, Ritkán hallott remek művek címmel. A műsor már túl van a 155. adásán. Szalóczy Péter huszonöt éve kezdte el a szinte soha sehol nem hallható remek művek módszeres gyűjtését.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-01-15
Láng Benedek tudománytörténetet és tudománymódszertant oktat a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszékén. Mágia a középkorban című könyve arról szól, hogyan próbálták a középkorban a tudományt és az áltudományt elválasztani egymástól, azaz arról a demarkációs kérdésről, ami napjainkban is aktuális.
#9
Medical Online
2009-01-13
Ahmed Zewail 1946-ban Egyiptomban született, de doktori tanulmányait már az Egyesült Államokban folytatta. Jelenleg a Caltech oktatója, ahol 1990 óta a kémiai fizika Linus Pauling professzora. 1999-ben megkapta a kémiai Nobel-díjat, mert kísérletileg bizonyította, hogy gyors lézerek alkalmazásával lehetséges az atomok megfigyelése, miközben azok a reagáló molekulákban átrendeződnek.
#10
Medical Online
2008-12-13
Meglehet, forma szerint jószerével bármely könyvből válhat karácsonyi meglepetés, azért a sokévi tapasztalat mégis azt mutatja, hogy bizonyos könyvek fokozottan alkalmasak a tétován vagy épp fejvesztetten ajándék után keresgélő emberfia figyelmének felébresztésére, vásárlási hajlandóságának felcsiholására, s ráadásul a megajándékozottban sem keltenek csalódást. Az alábbiakban négy ilyen kötetet ajánlunk a nyájas, s egyúttal már jócskán az ünnepekre koncentráló olvasó figyelmébe.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.