hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-22

Az egészségügyi kategória első díját olyan hordozható eszközzel nyerték, amely a mesterséges intelligencia és fotonika segítségével teheti hatékonyabbá a klinikai tesztelés folyamatát az Alzheimer-kór gyógyításában.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-14

Az evészavarok spektruma szélesedik, egyre újabb típusokat írnak le. Megközelítésükben a biopszichoszociális betegségmodellt ajánlják, amely több tényező szerepét hangsúlyozza a zavarok kialakulásában.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-17

Az étel világnapja: a helytelen kisgyermekkori táplálkozás a felnőttkori egészséget és teljesítőképességet is befolyásolja.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-09

A betegek egészségügyi tájékozottsága is csapnivaló, ám a Google nem helyettesíti az orvosi diagnózist – írja összeállításában az MNO.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-11-23

A megfelelő étkezési szokások a betegségek prevenciója révén fokozzák a hosszú és egészséges élet valószínűségét. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-03-25

A csontsovány modellek jelenléte a médiában és a divatbemutatókon hozzájárul ahhoz, hogy más nőkben evészavarok alakuljanak ki, és hogy irreális és egészségtelen legyen a vágyott testképük.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-01

Növekvő arányban érzik nagyon jónak vagy jónak egészségi állapotukat a fiatalok az ezredforduló óta.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-11-22

Philadelphiai tudósok azonosították a kóros lesoványodással járó táplálkozási zavar közönséges és ritka megjelenési formáinak kialakulásáért felelős géneket.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-09-16

Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le - hangzott el a holnap kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus sajtótájékoztatóján a Semmelweis Egyetemen.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-08-22
Nincs érszűkülete és csak ritkán, idős korban lesz magas vérnyomása azoknak a bolíviai bennszülötteknek, akik ma is úgy élnek, ahogy évszázadokkal ezelőtt őseik töltötték napjaikat.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.