hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 625
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-12-02

Jelentős számú önkéntes bevonásával indul innovatív kutatás a körömelváltozások és a vitaminhiány közötti összefüggés bizonyítására.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-11-27

A szívhang-rendelet nem alkalmas az abortuszok számának csökkentésére – derült ki a Magyar Orvosi Kamara Agora című rendezvényén, amely a politikusok által elmulasztott társadalmi vitát igyekezett pótolni a szeptemberben megjelent miniszteri rendelet nyomán.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-25

Több mint 30 ígéretes, korai fázisban lévő start-up vállalkozás lépett színpadra november 24-én az EIT Health InnoStars Awards döntőjén.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-24

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív dózismenedzsment programjával nyerte el az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-11-10

Az új klinikai kutatócentrum az Alzheimer-kór kialakulásában részt vevő idegélettani tényezők pontosabb megismerésén is dolgozik.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-08

November 8-án tartják a Radiológia Nemzetközi Napját, melyen a Magyar Radiológusok Társasága visszatekint a kezdetekre és szembe néz a jövővel.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-11-07

Az Illinois University kutatói az IEEE Journal of Biomedical and Health Informatics folyóiratban közölték folyamatban lévő vizsgálatuk eredményeit, amelyben digitális kamerákkal követve a résztvevők testtartását, nagy pontossággal voltak képesek diagnosztizálni egyes neurológiai betegségek progresszióját.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-11-06

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából ismeretterjesztő előadásokkal, robotos és laborbemutatókkal várja a látogatókat a SZTAKI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-11-04

Járványok előrejelzésére, matematikai modellezésére, a kórokozókkal és az invazív fajokkal kapcsolatos ökológiai kockázatok feltárására alakult kutatói hálózat.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-04

Munkacsoportunk új kutatása során mesterséges intelligenciára épülő algoritmussal segítjük a nehezen kezelhető betegek kiválasztását – mondta lapunknak dr. Nagy György, a Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Klinikai Immunológiai Tanszékének vezetője.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.