hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 479
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-28

Az elmúlt időszak béremelései nyomán nem számít felmondási hullámra május 31-e után a kormány – többek között erről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-26

Romániában is megjelent az Európában és Amerikában gyermekek körében terjedő, ismeretlen eredetű májbetegség.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-25

Megugrott a kisgyerekeknél a súlyos májgyulladást okozó adenovirus-fertőzések száma több országban. A Qubit hírének az RTL is utánajárt.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-05

Egy egészséges szervezetnek a plazmaadás nem jelent megterhelést, így hazánkban egy donornak évente 45 alkalommal megengedett a plazmaadás – ez csaknem heti 1 alkalom. Az egészséges szervezet ugyanis könnyen képes pótolni a vérplazmát, amelynek 92%-a víz. Az egészséges szervek (pl. máj) gyorsan képesek a vérplazma fehérjéinek pótlására – nyilatkozta a Medicalonline.hu-nak Dr. Boda Zoltán, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet emeritus professzora.

#5
Medical Online >> Rovatok >> Castleman-betegség
2022-04-01

A ritka betegség tárgyalásakor érintjük az epidemiológiai adatokat, a kóroktanban elért előrelépéseket, a tünettant, illetve a diagnosztikát, végezetül pedig a kimenetelt érdemben befolyásoló legújabb (mint például IL-6 elleni, anti-CD20 antitestek) terápiás lehetőségeket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-06

Kásler Miklós az Életközelben című videóinterjú sorozat legújabb részében a menekültek megsegítése mellett beszélt a folyamatos egészségügyi fejlesztésekről is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-28

A fertőzések elsősorban az óvszer nélkül lefolytatott nemi aktus következményei, azonban az infekciók egy része egyéb módon is terjedhet. A transzmisszióban rendkívül fontos szerepet játszanak az aktuálisan tünetmentes fertőzöttek, akik a „láthatatlan, rejtett” járvány motorjai.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-28

Évek óta jelentős számú gyógyszer kap tb-támogatást, tavaly 20 betegségcsoportnál 31 új gyógyszer befogadásáról született döntés.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-28

A népesség 15 százaléka tűfóbiás és világszerte 2-3,5 millió tűszúrásos baleset történik, ami miatt sok esetben súlyos fertőző betegségekkel kerülnek közvetlen kapcsolatba az egészségügyi dolgozók. Ezekre a helyzetekre is megoldást jelent az az új, tűmentes technológia.

#10
Medical Online >> Rovatok >> Hepatitis C
2021-12-16

A krónikus C vírus hepatitis kezelése jelentősen változott az elmúlt években, a jelenleg rendelkezésre álló direkt vírusgátló gyógyszerekkel a betegek 95-100%-ánál sikerül a fertőzést megszűntetni. Ez új feladatot is ad a hepatológusoknak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.