hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online
2018-12-12

A hatékony kezelés, valamint a lehetséges mellékhatások kivédése érdekében a közelmúltban terápiás ajánlás készült, mely a regionális mozgásszervi fájdalom szindrómákban adott nem szteroid gyulladáscsökkentők perorális és transzdermális alkalmazásával kapcsolatos szakértői véleményeket fogalmazza meg.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-11-02

A gyulladásgátlás segíti a gyógyulást, de csak akkor, ha megfelelő az időzítése, írják a Scientific Reports-ban svéd kutatók, akik azt vizsgálták, hogy a kortikoszteroidoknak milyen hatásuk van az ínsérülés utáni felépülés során.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-09-26

Az omega-3 telítetlen zsírsavak gyulladásgátló hatásának mechanizmusát fejtették meg norvég kutatók, akiknek eredményeit az Autophagy című szaklap közölte.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-07-10

Az állati eredetű táplálék fogyasztása és a kora gyermekkori érintkezés farmon nevelt állatokkal szabályozza az immunrendszer működését, akadályozza a légúti és a bélgyulladás kialakulását. A hatás a Journal of Allergy and Clinical Immunology tanulmánya szerint nem csak az allergiát visszafogó mikrobák jelenlététől függ.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-27

Milyen struktúra biztosítja az agy legelterjedtebb, G-proteinkapcsolt receptorának sokféle, igen különböző hatását? Megfejtették az 1-es típusú humán kannabinoid receptor struktúráját, így számos irányba indulhat el a gyógyszerfejlesztés.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-20

A gyulladásos citokinek szintje gyakorta emelkedett depresszióban, és együtt jár a neurotranszmitterek szintjét célzó kezelés sikertelenségével. A Molecular Psychiatry áttekintő közleménye szerint a citokinmoduláló gyulladásgátló kezelés hatásosan enyhíti a depresszió tüneteit.

#7
Medical Tribune XI. évf. 11. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-12-05

Dr. Tamási Lillával, a Semmelweis Egyetem Pulmonológia Klinikájának osztályvezető egyetemi docensével többek között arról beszélgettünk, hogy milyen a COPD terápiája hazánkban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2012-08-21

A kisgyermekek körében leggyakoribb atópiás dermatitisz kapcsán komplex kulturális és tudományos kérdések kerülnek szóba a földművelésre való áttérés káros hatásaitól kezdve a kapszaicinhoz köthető „ellenirritáció” fájdalomkioltó hatásáig.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-04-07

Megszívlelendő praktikumok dr. Lakos András infektológus szakorvostól, a Kullancsbetegségek Ambulanciának vezetőjétől.

#10
Medical Online >> Hírkapszula
2011-12-15

A nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) alkalmazásához - mint a fájdalommal és gyulladással járó krónikus betegségekben (osteoarthrosis, reumatoid arthritis) leginkább alkalmazott terápiás eszközökhöz -, gyakran társulnak gastrointestinalis szövődmények1

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.