hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 31
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-08-06

A kutatók a rákkockázat szempontjából tekintették át az egészségügyi szervezetek életmódra vonatkozó ajánlásait, írja a HáziPatika.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-04-10

Az RBK című moszkvai lapban közzétett felmérés szerint még a McDonald’s gyorsétterem középszintű alkalmazottai is nagyobb órabért kapnak, mint az orvosok, közli a hvg.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-11

Segíteni, de ártani is tud elménknek az ősi DNS. A kognitív hanyatlást a genetika és a férgek interakciója befolyásolhatja, írja az Arizonai Állami Egyetem Evolúció és Orvoslás Központjának tanulmánya.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-07-08

Mennyire védik a kormányok a gyermekeket az egészségtelen élelmiszerek agresszív marketingjével szemben, és hogyan lehet felhasználni a marketingeszközöket a zöldségfogyasztás növelésére?

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-05-17

Sosem történt még ilyen: az angol junior orvosok teljes sztrájkot hirdettek, és április 26-27-én végre is hajtották a munkabeszüntetést. Mi a sztrájk oka, és hogyan érintette a betegeket a munkabeszüntetés?

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-02-12

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampány indul Kínában az elhízás és a cukorbetegség "járványszerű" terjedésének csökkentése érdekében.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-04-02

A transzzsírok világszerte a támadások középpontjába kerültek, miután egyértelműen bebizonyosodott, hogy komoly szív- és érrendszeri kockázatot hordoznak. Az élelmiszeripari cégek sorra kénytelenek alkalmazkodni a tiltó jogszabályokhoz.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-01-15

Fogszuvasodás terén Európa vezető államai közé tartozunk – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felméréséből, amely 32 európai országban vizsgálta az emberek fogainak állapotát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2011-11-11

Lehet, hogy még mindig nem értik a betegágytól távoli politikusok, hogy a hálapénzt nem lehet megszüntetni, ezért nem is érdemes ellene „harcolni”. Lehetne viszont csökkenteni azokat az érdekeket, melyek fenntartják a hazai egészségügy betegútszervezésének, forrásbevonásának e fura módját.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-10-22

Az amerikai gyermekek egyharmada túlsúlyos vagy kövér és ez nem is csoda, mivel a gyorsétteremben a tizenévesek 80 százaléka sokkal kevesebbnek gondolja a tányérjába kerülő kalóriát, mint az oda helyezett ételek tényleges kalória tartalma.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.