hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-19

A várandósság alatt – külsőlegesen – használt parabénok, ftalátok és egyes fenolos vegyületek  korábbra hozhatják a pubertás kezdetét, közölte a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-03

Évente 152 000-rel kevesebben betegednének meg cukorbetegségben, ha 25%-kal csökkentenénk a környezetünkben négy szintetikus kemikália szintjét, és 4,5 milliárd eurót is spórolhatnánk, írja a Journal of Epidemiology & Community Health tanulmánya.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2016-05-02

A gyulladásos bélbetegség (IBD) rendszerint a fogamzóképes korban érinti a nőket, ami számos problémát vet fel. Nagyon fontos a multidiszciplináris team által végzett, terhesség előtti tanácsadás. Fel kell világosítani a beteget annak fontosságáról, hogy a teherbe esés remissziós periódusban történjen, mivel aktív betegségben a fogamzás exacerbációt válthat ki a betegek kétharmadánál, ami anyai és magzati szövődményekhez vezethet. A gyógyszeres kezelés félelmet válthat ki a leendő anyából, de tudni kell, hogy az IBD kezelésére alkalmazott szerek többsége biztonságos, ezért fontos a kezelés folytatása a terhesség ideje alatt is. Fontos a teherbe esés előtt a megfelelő tápláltsági állapot elérése, és a dohányzás elhagyása. A beteg folyamatos követése segít eloszlatni a kezeléssel kapcsolatos félelmeit, és hozzásegíti a betegeket az optimális körülmények eléréséhez egy egészséges gyermek kihordásához.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-02-02

Kortikoszteroidok és az IBD-betegek tromboembóliás kockázata, hormonális fogamzásgátlók és egy speciális agytumor, illetve endokrin diszruptorok és korai menopauza kialakulása – néhány kapcsolat, ami miatt érdemes mérlegelni.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-01-15

Veszélyes vegyi anyagot talált vezető ruhamárkák gyermekeknek gyártott ruháiban és cipőiben a Greenpeace - közölte a környezetvédő szervezet az MTI-vel.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-02-22

A szintetikus vegyi anyagok egészségkárosító hatásának veszélyeire figyelmeztet az ENSZ egy friss tanulmánya.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-10-20

Tizenhét európai országban indul vizsgálat arról, hogy a környezetben leggyakrabban előforduló szennyező anyagok milyen koncentrációban vannak jelen az "átlagos európai népesség" szervezetében, és azok milyen egészségi kockázatot jelentenek – közölte az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-06-23

Az információs portál célja, hogy szakmailag megalapozott, hiteles és közérthető tájékoztatást nyújtson a környezetünkben (építőanyagokban, ruházatban, élelmiszerekben) előforduló legveszélyesebb vegyi anyagokról.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-10-29

Kínai gyári munkások egy csoportjánál, akik hosszú időn át voltak kitéve a biszfenol-A (BPA) vegyület magasabb szintjének, alacsony spermiumszámot találtak amerikai kutatók.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-20
A legújabb kutatások eredményei alapján eleve vesztes csatát akarnak megvívni azok a szülők, akik azért, hogy megvédjék gyermekeiket a nemi sztereotípiák kialakulásától, e szempontból semleges játékokat vásárolnak kicsinyeiknek, főként, ha a szóban forgó gyermekük fiú.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.