hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 184
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-17

Maradandó halláskárosodást okozhatnak a paracetamolt vagy ibuprofent tartlalmazó fájdalomcsillapítók a középkorú nőknél – írta a Daily Mail, egy orvosi szaklapban megjelent kutatás eredményeire hivatkozva, amit a 24.hu idéz.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-27

Milyen struktúra biztosítja az agy legelterjedtebb, G-proteinkapcsolt receptorának sokféle, igen különböző hatását? Megfejtették az 1-es típusú humán kannabinoid receptor struktúráját, így számos irányba indulhat el a gyógyszerfejlesztés.

#3
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2016-09-14

Egyre több a bizonyíték arra, hogy az időben megkezdett fájdalomcsillapítás nemcsak a betegek életminőségét, hanem a túlélésüket is javítja. Ennek ellenére a daganatos betegek gyakran nem, vagy csak betegségük előrehaladott szakaszában jutnak hozzá a megfelelő fájdalommentességet biztosító morfinszármazékokhoz.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-08-29

Az akut és krónikus fájdalom létrejöttében egyaránt szerepet játszó neuropeptidet, a Substance P-t célzó, az elmúlt húsz évben nagy reményekkel indult klinikai vizsgálatok mind kudarcot vallottak. Most legalább az kiderült, mi lehet ennek az oka.

#5
Kvíz a Medical Tribune 2016/05. számához Kvíz a Medical Tribune 2016/05. számához
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-06-16

Medical Tribune idei ötödik számának vezető témáját az onkológia adja. Olvassa el a lapot és töltse ki a honlapunkon elérhető kvízt, melynek sikeres megfejtésével 16 kreditpontot szerezhet.

#6
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2016-05-24

A hospice ellátáson belül javítják a betegek életminőségét és csillapítják az elviselhetetlen tüneteket, amikor az onkológiákról már elküldik őket. A HírTv interjúja.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-12

A műtétek alatti altatás, a kemoterápia okozta panaszok és az onkológiai gyógyszerkassza problémái is helyet kaptak a Rákgyógyítás Magazin 2016. tavaszi kiadásában.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-04-19

Magyarországon minden daganatos beteg 150 napig jogosult hospice ellátásra, a valóságban azonban csak az érintettek ötöde kap segítséget, és ők is gyakran csak 1-2 hétig részesülhetnek szakszerű ápolásban.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-04-08

"Az év onkológusa – az én orvosom" kitüntetést idén prof. dr. Nyáry István idegsebész kapta. A nyertesnek Dr. Dollinger Gyula emlékérmet és oklevelet adott át dr. Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

#10
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítas
2016-02-08

A krónikus fájdalommal élő páciensek havonta egyszer eljönnek gondozásra, ekkor a fizikális vizsgálat mellett megbeszéljük a fájdalomcsillapítás hatásosságát, gyógyszereiket felírjuk, szükség szerint változtatunk, a szakorvosi viziteket megbeszéljük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egyik egészségportál nemrég közzétett egy összefoglalót a 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listában 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók.