hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 360
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-11-17

Riválisok vagy szövetségesek? A modern természettudomány esete a vallással, a mágiával és a humán tudománnyal című, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az MTA dísztermében tartott előadásában Láng Benedek tudománytörténész a dialógus fontossága mellett érvelt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-27

A kutatások egyre specifikusabb kérdésekre keresnek választ – mondta lapunknak Kulka Janina, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Patológiai Intézetének egyetemi tanára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-26

Bioinformatikusok megszámolták, pontosan hány mutációnak kell összegyűlnie ahhoz, hogy a rákos sejtburjánzás beinduljon, írja az Origo.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-11

A nők agyának jutalmazásért felelős része sokkal aktívabban reagál az önzetlen viselkedésre, mint a férfiaké.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-10-11

Nem csak a fák, a magánszolgáltatók sem nőnek az égig, eljön az idő, amikor a kliensek megtartása lesz a legfontosabb üzletpolitikai cél. Tények, trendek, elvárások a Portfolio magánegészségügyi konferenciájáról.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-04

A HSV1-gyel ellentétben a HSV2 még nem volt jelen felmenőinknél, amikor azok 7 millió éve elváltak a mai csimpánzok ágától, írja a 24.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-02

A sejtbiológiától a genetikán át az organizmusok működését vizsgáló fiziológiáig szerteágazó területet érintenek a cirkadián ritmus kutatások.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Neuroendokrin tumor >> Patológiai diagnosztika
2017-09-21
#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-23

A stressz elkerülhetetlen, a stressz következtében kialakuló betegség azonban megelőzhető. Kelly McGonigal stanfordi pszichológus arra hívja fel a figyelmet, hogy egyszerű kognitív módszerrel a korai halálozás kockázata 43 százalékkal csökkenthető.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-08-11

Sokkal több élőlény van az agyunkban, mint korábban gondoltuk. A Brain Microbiome Project révén kiderülhet, hogy fertőzés áll-e a demenciák zömét okozó Alzheimer-kór hátterében, és ha igen, megkezdődhet a vakcina kifejlesztése is, írja kutatói eredményeiről beszámolva a Harvard Medical School lapja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

"Pharyngolaryngeal symptoms associated with thyroid disease" címmel jelent meg egy cikk a Current Opinion in Otolaryngology & Head and Neck Surgery-ben.

Az Alzheimer-kórban szenvedő betegek negyedénél epilepsziás rohamok, míg a páciensek felénél epilepsziás működészavar mutatható ki – erre a fontos felfedezésre jutott nemrég az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben működő Alzheimer–Epilepszia kutatócsoport.