hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-01-13

A fenfluramin alkalmazása hatásosan csökkenti a rohamgyakoriságot Dravet-szindróma esetén, közölte a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-12

Már évezredek óta felmerült, hogy a marihuána hatásos az epilepszia kezelésében, de az illegális készítménnyel ez idáig kontrollált vizsgálatok nem történtek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-08-16

Az idei Sziget fesztivál idején több mint 200, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a budapesti Honvédkórházban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-08-08

Áttörést értek el az Alzheimer-kórban jelentkező epilepszia diagnosztizálásában, aminek korai kezelése lassíthatja a kór tüneteinek romlását.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-05-02

Rétvári: a vaklicites rendszer mára több, mint tízmilliárd forintnyi megtakarítást hozott a vásárlóknak. A nol.hu a gyógyszerár-emelkedésekről ir. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-13

Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az egészségpénztár.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2012-04-06

Nem egységes a szakirodalom annak megítélésében, hogy van-e szerepe az étrendnek, étrendkiegészítőknek a gyermekkori figyelemzavar/hiperaktivitás betegség (ADHD) kóreredetében és kezelésében.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-07-15

Az ezredik gammasugár-sebészeti beavatkozást végezték el a napokban a Debreceni Egyetem Gamma Sugársebészeti Központjában. Dr. Bognár Lászlót, az egyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatóját a kezelés hatékonyságáról kérdeztük. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-11-27
Két gyógyszercég a valóságosnál kedvezőbb szinben tüntette fel termékeit, mint amit a vizsgálati adatok mutattak. A gyógyszerkutatás megbízhatóságát megkérdőjelező információkat a New England Journal of Medicine közölte.
#10
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-04-10
A Brit Orvosszövetség (BMA) sürgette az angol kormányzatot, hogy Waleshez, Észak-Írországhoz és Skóciához hasonlóan szüntesse meg a receptdíjat, mivel megakadályozhatja a betegeket abban, hogy beszerezzék szükséges gyógyszereiket.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.