hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-03-25

A távolságtartás megfellebezhetetlen szabály járvány idején. A társas viselkedést vizsgáló kutatók ugyanakkor arra figyelmeztetnek, készüljünk fel arra, milyen nehézségeket okoz az ember társas természetével való megküzdés.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-03-20

Egyre több német tartomány lakosságát fenyegeti kijárási tilalom, mert nem tartja be mindenki a hatóságok által elvárt szabályokat.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-09-28

A degeneratív mozgásszervi betegségek gyógyszeres kezelésében nincs jelentős előrelépés. Emiatt valóban legfontosabb a megelőzés – mondta lapunknak dr. Kiss Emese egyetemi tanár, az ORFI osztályvezetője, a Magyar Reumatológusok Egyesületének főtitkára.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-01-31

Magyarországon a geriátriai szakellátást a szakemberhiány, az ellátás területi egyenlőtlenségei és a szakképzés hiányosságai jellemzik. Európa országaiban eltérő sajátosságokat találunk, és bár vannak a miénknél kedvezőtlenebb állapotok is, tény, hogy az eltelt 15 évben közvetlen környezetünktől lemaradtunk ezen a téren.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-05

Újraírhatják Amerika benépesedésének történelmét egy csecsemő Alaszkában talált 11,5 ezer éves maradványai.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-05-19

Elképzelhető, hogy egy potyautas vírusnak köszönhetjük a túlélésünket, ami 200 ezer évvel ezelőtt épült be az örökítő anyagunkba, és már az embrió első sejtjeit is védi egyéb vírusok támadásától, továbbá segít a genetikai instrukciók célba juttatásában.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-11-07

Ha az állam elveszi a bevételteremtés lehetőségeit az amúgy is eladósodott intézményektől, jelentős forrásokat kell biztosítania nekik – mondta lapunknak dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-10-17

"Az a világegyetem, amelyet a kómában töltött napjaimban megtapasztaltam, ugyanaz, amelyről Einstein, illetve Jézus beszél a maga nagyon különböző módján" – írja dr. Eben Alexander idegsebész történetét idézve az [origo].

#9
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-08-28

A legújabb vizsgálatok szerint a speciális összetételű mikrobiom aktívan befolyásolhatja a kialakuló immunválaszt, a gyulladásos folyamatokat és a kísérő egyéb betegségeket.

 

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-03-13

Hétfő estére megszületett az egyezség arról, hogy mi lesz a tartalma annak a keddi kormányhatározatnak, amellyel létrehozzák a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) tervezett magyar kart – tudósít az MTI.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.