hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 69
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-11-09

Szakmai előadásokkal, valamint a Jendrassik Ernő emlékérem és jutalomdíj átadásával kezdődött el az idei Semmelweis Szimpózium.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-12

Javaslatcsomagot tettek le a döntéshozók, többek között az Országos Kórházi Főigazgatóság asztalára a pszichiátriai ellátás átszervezéséről.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-09-16

Egy év után ismét találkozik a gyermekgyógyász szakma a Magyar Gyermekorvosok Társaságának (MGYT) 2022. évi Nagygyűlésén Kecskeméten.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-14

Ahhoz, hogy a MOK szervezete működőképes maradjon, szeretnénk a tagoktól némi további hozzájárulást kérni a  tagdíjemelés révén, olvasható a köztestület honlapján.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-24

A magyarországi szakemberek szerint a digitalizáció a kórházakban is nagymértékben növelné a folyamatok hatékonyságát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2021-12-01

A hazai neurológusok feladata a sclerosis multiplexes (SM) betegek ellátása, emellett az SM okozta kognitív funkcióromlás, valamint a kór pszichológiai vonatkozásai sokszor háttérbe szorulnak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-05

Nem csak a covidos betegek száma növekedett a sürgősségi betegellátó osztályokon (SBO), de egyéb infekciókkal is egyre többeket látnak el – mondta a MedicalOnline-nak Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság (MSOTKE) elnöke.

#8
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2021-07-20

Közel száz évig tartotta magát az a nézet, hogy a sclerosis multiplexes (SM) betegek számára tilos a mozgás. Még nem általános, hogy „receptre rendelik” a mozgást SM-es pácienseiknek a neurológusok, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy a testmozgásnak a jelenleginél sokkal hangsúlyosabb szerepet kellene kapnia a gyógyszeres terápiát kiegészítő kezelések között.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-02-22

A 2-es típusú gyulladás olyan elterjedt és az életminőséget jelentősen rontó betegségek mögött húzódhat meg, mint az asztma, az atópiás dermatitisz vagy az orrpolipózis.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-02-09

Keddi sajtóközleményében fél éves vizsgálatát össszegezte az európai ombudsman.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.