hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-03-13

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából miniszteri művészeti és egészségügyi díjakat adott át szerdán a Pesti Vigadóban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-12-17

Megnőtt a rosszindulatú daganatos betegségek gyakorisága a devecseri vörösiszap-katasztrófát követően, közölte a Napi.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-07-24

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) megkezdi az Esélyt az Életre a Vörösiszap Után Egyesület panaszlevelében foglaltak kivizsgálását, a zöldhatóság pedig szerdán hatósági ellenőrzést tart a Mal ajkai telephelyén.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-07-23

A hatóságok segítségét kéri a vörösiszap-katasztrófa károsultjait tömörítő Esélyt az Életre a Vörösiszap Után Egyesület, mert szerintük az iszaptározókat veszélyes és radioaktív szürkesalakpernyével fedik le, ami veszélyeztetheti az egészséget.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-21

A Veszprémi Bányakapitányság hétfőn határozatban kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t arra, hogy öt napon belül szüntesse meg az üzemeltetésében álló vörösiszap-tározók "kiporzását" - közölte Káldi Zoltán bányakapitány az MTI-vel. A céget meglepte a szoros határidő. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> videó
2012-02-19

A hét végére Kolontár és környéke újra úgy vöröslött, mint a 2010 október 4-i katasztrófát követően, miután a rendkívül erős szél az ajkai timföldgyár területéről származó vörös porral lepte be a tájat.

#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2012-01-25

Az Óbudai Orvosklub 2012. február 22 -én este nyolc órától tartja a következő továbbképző előadását, melynek témája a kolontár-devecseri vörösiszap-katasztrófa.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-01-02

A múlt év végével megszűnt a vörösiszap-katasztrófa után felállított Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpont Devecserben; a vizsgálataik eredményéről január közepére összefoglaló jelentést készítenek – tudta meg az MTI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2011-12-21

Már a közönség is szavazhat az Év Orvosa pályázat jelöltjeire. 226 az orvosok emberségét, helytállását bemutató betegtörténet érkezett, melyek közül a zsűri kiválasztotta azt a 79-et, amelyre  a közönség  voksolhat. Aki a legtöbb szavazatot kapja, azé lesz az Astellas Pharma és a MOTESZ együttműködésében meghirdetett Év Orvosa pályázat közönségdíja.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-04-16

Újabb helyen viszgálják a légszennyezettséget a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településeken kívül: a lakosság kérésére már Kamondon is mérik a szálló por koncentrációját.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.