hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1501
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-06-28

A holland egészségügyi minisztérium engedélyezné az eutanázia végrehajtását 12 év alatti, elviselhetetlen fájdalommal küszködő, halálos betegségben szenvedő gyermekeken is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-06-16

Kétszer annyi egészségi problémája van az angol bulldognak, mint más fajtához tartozó kutyáknak egy új tanulmány szerint.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-10

Előzetes adatok szerint nehezebben mozgatják a fejüket és vállokat a terhesség során megfertőződött anyák gyermekei, írja az Index.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-10

Az elhízás megelőzése az életmódtól, az anyagcsere két oldalától, a táplálkozástól és a fizikai aktivitástól függ. Az egészség megőrzésében fontosabb a fizikai aktivitás.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-09

Nem kevesebb mint 15 szakorvosi állásra hirdetett meg ajánlatot a karcagi Kátai Gábor Kórház. Az okoknak a Magyar Narancs próbált utánajárni.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-08

A bangladesi ikrek összenőtt agyi ereit szétválasztó Hudák István idegsebész a Válasz Online-nak a felmondás körülményeiről is mesélt.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-03

A tudósok "katasztrofális" változást fedeztek fel a vérsejtek összetételében, eredményeik azonban új terápiák lehetőségét vetítik előre.

#8
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás ekcéma igen gyakori, krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely az esetek jelentős százalékában már csecsemő- vagy kisdedkorban manifesztálódik. Patogenezisében a genetikai hajlam, immunregulációs eltérések, az epidermális barrier funkció károsodása egyaránt szerepet játszanak. A betegség lefolyását, a klinikai tünetek fellángolását szignifikánsan befolyásolja számos külső és belső környezeti faktor, így hormonális, emocionális, éghajlati tényezők, infekciók, inhalatív allergének, kontakt allergének, bizonyos élelmiszerek.

#9
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás betegségek a gazdaságilag fejlett társadalmakban korunk egyik népbetegségének tekinthetők. A kórképek sokszínűsége számos diszciplina (tüdőgyógyászok, bőrgyógyászok, szemészek, fül-orr-gégészek, gyermekgyógyászok) közös összefogását kívánja meg mind a diagnosztika, mind a terápia terén. Az összetett és nagymértékű betegségteherrel való küzdelem a betegek, míg a kórképek kezelése az allergológusok mindennapi kihívásaihoz tartoznak. Jelen írás áttekintő és gondolatébresztő az atópiás betegségek természetéről és általános jellemzőiről.

#10
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

A pulmonológus számára az atópiás eredetű betegségek leggyakoribb formája az asztma. Az asztma diagosztikája évek óta jól meghatározott irányelvek alapján történik, azonban terápiája tekintetében paradigmaváltást élünk át, ennek legfontosabb elemeit tárgyalja a közlemény. Aktuálitását az is alátámasztja, hogy 2022 januárjában jelent meg a hazai EMMI irányelv az asztma ellátásával kapcsolatosan, amely a legfrissebb tudásanyagot ötvözi a hazai klinikai gyakorlattal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.