hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-28

A CT-vizsgálatok kimutatható sejtkárosodást okoznak, ezért érdemes minimális szintre szorítani a besugárzási dózist, míg egy másik vizsgálat egy, az MRI során alkalmazott kontrasztanyag, a gadolínium agyi lerakódására figyelmeztet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-05-12

Világelsők lehetünk a némán gyilkoló kór szűrésében – címmel ír ar Origo magyar kardiológusoknak a Nature folyóiratban megjelent tanulmányáról.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-01-03

A véglegesítette a dohányzás miatt nagy kockázatú betegek komputertomográfiás szűrésére vonatkozó irányelveit az USA illetékes munkacsoportja – írja az MNO.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-17

Gyerekek ezreinek okoz rákot a CT – idézi a kaliforniai Davis Egyetem egy tudósát az mno.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-03-30

A Szépművészeti Múzeum négy múmiáját vizsgálják a Semmelweis Egyetem radiológusai. A modern képalkotó szoftverek segítségével ugyanis az egykori egyiptomi nemesek virtuálisan három dimenzióban „éledhetnek újjá”.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-07-03
Az utólagos szövettani vizsgálat alapján a gyermekkori vakbélműtétek 10–20 százalékát nem kellene elvégezni. A műtét előtti diagnózis azonban korántsem egyszerű, ezért jelentős az az új biokémiai vizsgálati módszer, amellyel még az operáció előtt meg lehet mondani, az alhasi fájdalom oka valóban vakbélgyulladás-e.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.