hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-08

A szexuális aktus hamarosan elveszítheti az egyik legfontosabb funkcióját: nem fogják gyereknemzésre használni, írja a Qubit.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-08

Lovász László, az MTA elnöke átadta az Akadémiai Díjakat, a Wahrmann Mór-érmet, az Arany János-életműdíjat és az Akadémiai Újságíró Díjat is.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-11-06

A DNS nemcsak genetikai információt hordoz, hanem fegyverként is bevethető különböző patogének ellen: az immunrendszer első védelmi vonalát képező neutrofilek ragadós háló formájában köpik kromatinállományukat a betolakodókra.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-04-04

A tojás és a hagyma csökkenti a vércukorszintet és a diabétesz-esélyt, a paradicsom távol tart egyes rákokat, a fokhagyma multirezisztens baktériumokat öl.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-09-19

35 ezerből 1 ember súlyos betegségért felelős mutációt hordoz, a tankönyvek szerint akár már régen meg kellett volna halnia, azonban mégsem jelentkeznek nála a kór tünetei. Miért?

#6
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-04-25

Krónikus gyermekgyógyászati betegségekben az adherencia növelésével erőteljesen növelhető a terápiás hatékonyság. Néhány tanulmány foglalkozik a kisgyermekek terápiás hűsége fokozásának módszereivel – cikkünkben bemutatjuk a gyulladásos bélbeteg serdülők adherenciájának fokozásával foglalkozó első vizsgálat eredményeit.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-09-02

Napjainkban, amikor jelentősen megnőtt a kórokozók ellenállása az antibiotikumokkal szemben, különösen fontos új módszerek keresése a patogének elleni harcban. Szingapúri tudósok most egy olyan baktériumot hoztak létre, amely felismeri és megöli a patogén Pseudomonas aeruginosa baktériumot. Eredményeiket a Molecular Systems Biology című folyóirat közölte.

#8
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-03-29

Az első oki terápia, ami hasznosnak bizonyul a leggyakoribb öröklődő tüdőbetegség egyik fajtájának kezelésében.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-02-21
Ma a szoftverfejlesztés mellett a biotechnológia az a terület, ahol a kutató egy remek gondolat segítségével akár kevés pénzből is nagyot alkothat. Dr. Szakács Gergely  – jelenleg az MTA Enzimológiai Intézetének tudományos főmunkatársa – két évvel ezelőtt rátalált „a nagy ötletre”, majd ösztöndíjat nyert a neves Európai Molekuláris Biológiai Szervezettől (European Molecular Biology Organization, EMBO), hogy itthon indítson laboratóriumot a megvalósítására.
#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-02-06
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) 2008-as első számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.