hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-09-25

Az első vizsgálati eredmények alapján campylobacteriosis okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-01-08

Emelkedett az E.coli okozta, valamint a campylobacteriosis fertőzések, és az AIDS-betegek száma is 2016-ban, írja a Magyar Nemzet.

#3
Medical Online
2011-01-14

Szakértők véleménye szerint az élelmiszer okozta megbetegedések több milliárd dollár kiadást jelentenek az amerikai költségvetésnek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-01-20
A legutóbbi összesítések szerint Európában visszaszorulóban van a szalmonella, de növekszik a Campylobacter baktérium által okozott megbetegedések (campylobacteriosis) száma, és ez utóbbi betegségcsoport vezeti az állatról emberre terjedő betegségek előfordulási gyakoriságának listáját.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.