hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-02-21

A Second Sight több mint 350 embernek ültetett be implantátumot, amelynek köszönhetően részben ismét visszanyerték a látásukat. A cégnek azonban elfogyott a pénze, írja a hvg.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-21

Elsőként kapott bionikus szemimplantátumot egy 88 éves brit nő, az eszköz lehetővé teszi, hogy megvakulása óta először észleljen vizuális jeleket.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-05-22

Az emberi látószervre több aspektusból is emlékeztető mesterséges szemet hoztak létre a Hongkongi Tudományos és Műszaki Egyetem kutató, közli a GyártásTrend.

#4
Kvíz a Medical Tribune 2020/3. számához Medical Tribune 3. számhoz kvíz
Medical Online
2020-03-01

A cukorbetegség gyógyítása napjainkban sem megoldott, ezért érthetőek azok az útkeresések, melyek az endokrin hasnyálmirigy pótlására törekednek. A több évtizedes múltra visszatekintő pancreas- és szigetsejt- transzplantáció korlátai és visszafogott eredményei miatt előtérbe kerültek azok a kutatási irányvonalak, melyek biológiai, illetve műszaki-informatikai rendszerek fejlesztésére irányulnak. Ezek az alternatívák napjainkban az őssejtkezelés és a mesterséges pancreas alkalmazási területeit jelenthetik.

 

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-21

Az Orion nevű készülék a cég szerint mesterséges látást adna olyanoknak, akik például szemsérülés miatt vesztették el a látásukat, közli a Qubit.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-05-06

Saját robotkarját is maga fejleszti Lévay György, aki nyolc évvel ezelőtt majdnem belehalt egy fertőzésbe; mind a négy végtagján amputációt végeztek. A Magyar Nemzet beszélgetett vele.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-10-25

Ingyenes applikációt dolgoztak ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a látássérültek mindennapos tájékozódásának segítésére, közli a mmonline.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-05-31

Csak akkor válhatna valóra a psziché, illetve a személyiség digitális halhatatlansága és az embert alapjaiban feljavító mesterséges intelligencia létrehozása – számos informatikus, köztük Ray Kurzweil vágya –, ha feltörnénk a neurális kódot, a tudomány legkeményebb dióját.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-07-23

Először adták vissza részlegesen a látását egy időskori makula-degenerációban szenvedő betegnek manchesteri sebészek bionikus szemprotézis beültetésével.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-02-26

10 év után először láthatta meg feleségét a Second Sight nevű új eszköz prototípusával egy 68 éves férfi – írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.