hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-16

A PharmaOnline szerint a rituximabot követően adagolt belimumab hatásosságot mutatott refrakter szisztémás lupus erythematosus kezelésében.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-10-26

A leggyakrabban érintett fiatal betegpopuláció számára az időben felállított diagnózis életmentő lehet, a betegek gondozása komplex feladat, folyamatos követést, sok esetben multidiszciplináris együttműködést igényel.

#3
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2012-03-28

Márciusban az Országos Gyógyszerészeti Intézet az alábbi DHPC (Direct Healthcare Professional Communication) leveleket jelenette meg. 

#4
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-06-02

Több mint ötven év szünet után lupus elleni gyógyszert engedélyezett az FDA. A belimumabnak két bevezető klinikai próba eredménye alapján adtak szabad utat, azonban ezt sok viszontagság előzte meg.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-11-30

A belimumab egy olyan humán monoklonális antitest, amely gátolja a B-limfociták működését serkentő aktivitást, és kipróbálásra került az aktív szisztémás lupus erythematosus (SLE) kezelésében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.