hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-01-15

Miközben a szívelégtelenség definíciója orvos-generációnként változik, abban mindenki megegyezik, hogy a diagnózis alapja a dyspnoe és az oedemaképződés észlelése.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-01-15

A krónikus szívelégtelenség incidencia s prevalencia az elmúlt évtizedben tovább emelkedett, progrediáló, rossz prognózisú betegség, mely gyakran, főleg 65 év felett, igényel kórházi ellátást.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-06-24

Ausztrál kardiológusok szerint a hirtelenszívhalál-esetek 27 százalékát génmutáció okozza. A felfedezés utat nyithat a megelőző kezelések előtt a nagykockázatú családokban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-05

A stabil krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek gyakran szenvednek egyidejűleg COPD-ben, kevésbé vizsgált azonban az akut szívelégtelenség sajátosságai és kimenetele ebben a betegcsoportban.

#5
Mitől fullad a COPD-s beteg? 1. évfolyam 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-03

A krónikus obstruktív tüdőbetegség és az akut balszívfél-elégtelenség vagy krónikus szívelégtelenség igen gyakran fordulnak elő egymással társulva és klinikai tüneteik gyakran alig különböznek egymástól.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-02

A COPD-ben és kardiovaszkuláris megbetegedésben egyidejűleg szenvedő betegek nagyon gyakran egyáltalán nem vagy nem megfelelő dózisban kapják a bétablokkolókat, pedig a megfelelő indikációjú kezelés jelentősen csökkentheti az akut exacerbációk kialakulásának esélyét.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-01

A krónikus kongesztív szívelégtelenség (CHF) és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) a mindennapi gyakorlatban jelentős differenciáldiagnosztikai problémát jelenthetnek.

#8
Medical Online
2014-06-05

A várható élettartalom növekedésével a korhoz köthető megbetegedések prevalenciája is nő, beleértve a magas vérnyomást, ami érinti a legtöbb idős embert.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-20

Korunk egyik civilizációs betegsége a magas vérnyomás betegség, mely világszerte csaknem 1 milliárd embert érint.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2013-02-04

Kiemelten fontos a COPD diagnózisakor a kardiovaszkuláris rizikótényezők egyidejű felmérése. A bétablokkolóval kezelt betegek túlélése szignifikánsan hosszabb és az akut exacerbációk kialakulási esélye is alacsonyabb a körükben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.