hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-04-26

A nem K-vitamin típusú, új orális antikoagulánsok megjelenése nagy előrelépést hozott a pitvarfibrilláció okozta stroke és szisztémás embolizáció megelőzésében, közli a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-12

Különös történet bogozásába fáradt bele a 168 óra szerzője: ügyfelét az orvosok azzal küldték a magánellátásba, hogy túlkoros a számára szükséges vizsgálat tébé-finanszírozásához.

#3
Medical Online >> Háziorvostan
2015-05-18

Dr. Raft Miklós, a Szent Margit Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa az antifoszfolipid szindróma (APS) szűrési programjának bevezetését célzó vizsgálatsorozat indításáról számol be.

#4
Medical Online >> trombózis
2013-08-15

A vénás tromboembolizáció (VTE) kezelése kétfázisú folyamat, mely az akut és krónikus betegség terápiáját egyaránt magában foglalja.

#5
Az antikoagulált betegek anesztéziája 1. évf. 1. szám
Medical Online >> trombózis
2013-01-02

Az aneszteziológus számára komoly feladatot jelent a tartósan antikoagulált beteg perioperatív ellátása, ami csak az Egyesült Államokban évente 250.000 beteget érint. Az ideális perioperatív alvadásgátló stratégia megválasztásában a két ellentétes kívánalom (alvadásgátlás/hemosztázis) gondos mérlegelése mellett a lehetséges szövődmények (vérzés/tromboembólia) klinikai súlyosságát is számításba kell venni.

#6
A különböző antikoagulációs terápiák felfüggesztése 1. évf. 1. szám
Medical Online >> trombózis
2012-12-04

Az antikoaguláns gyógyszerek felfüggesztésére alapvetően akkor van szükség, ha egy nem várt esemény vagy betegség akut sebészeti beavatkozást igényel, valamint ha a gyógyszert túladagolták.

#7
Medical Online >> trombózis
2012-04-23

A trombin és a Xa-faktor gátlóival kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről számol be a Journal of Thrombosis and Haemostasis-ban Kenneth A. Bauer. Cikkünkben összefoglaljuk a tanulmány legfontosabb megállapításait.

#8
Medical Online >> trombózis
2012-04-23

A heparin-indukálta trombocitopénia 1973-as leírása óta kihívást jelent mind a klinikus, mind a kutató számára. Nem könnyű elfogadni, hogy egy antikoaguláns okoz trombózist. Cikkünk a kórkép mai helyzetét, paradigmáját és paradoxonjait foglalja össze.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-10-28

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság törzskönyvezte a dabigatrant stroke és pitvarfibrilláció kapcsán kialakulható szisztémás embolizáció megelőzésére.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-23

A korai nem stabil angina és a nem ST elevációval járó szívinfarktus (NSTEMI) ellátására vonatkozó új útmutatót jelentettek meg az Egyesült Királyságban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.