hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-11-07

Évente mintegy 33 ezer ember hal meg Európában olyan fertőzésekben, amelyeket szuperbaktériumok okoznak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-12

Erőteljes új fegyverhez jutottunk az antibiotikumrezisztens kórokozók elleni harcban, írja a Science Translational Medicine. A humán immunrendszer egy peptidjét továbbalakító holland kutatók a klinikai vizsgálatok küszöbéhez érkeztek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-12-08

Továbbra sem antibiotikumrezisztens a betegséget okozó baktérium, viszont pár év alatt meghétszereződött a megbetegedések száma, írja a Dívány.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-05

Egy, a bakteriális kórokozók és a tumorok elleni küzdelemben potenciális áttörésként üdvözölt módszer paradox módon súlyosbíthatja is a betegséget: a jó mutánsok véletlen egybeesések révén a kiszorítás helyett növelhetik a kórokozók virulenciáját.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2016-08-18

A Seattle Gyermekkórház felmérése szerint a gyermekorvosok kétszer olyan gyakran írnak fel feleslegesen antibiotikumot, mint felnőttgyógyász társaik, írja a Pediatrics cikke nyomán a noinetcafe.hu.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-05-13

Célzott nanorészecskékkel, amelyek valamely ma létező antibiotikum hatalmas dózisát tartalmazzák, le lehet győzni a rezisztens baktériumok védelmi rendszerét – erről számoltak be az USA-beli Brigham and Women's Kórház és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói az ACS Nano című folyóiratban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-07-06

Csecsemők és kisgyermekek húgyúti fertőzésének gyanújakor már a sürgősségi osztályon elvégezhető egy egyszerű hasi ultrahangvizsgálat, mely az esetek jelentős részében szükségtelenné teheti a bonyolultabb röntgenvizsgálatokat – olvasható a Pediatric Infectious Disease Journal legfrissebb számában.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-12-28
A fertőtlenítőszerek hatására a baktériumok rezisztenssé válhatnak nem csak a fertőtlenítőszerekkel, de olyan antibiotikumokkal szemben is, amelyekkel még sohasem találkoztak.
#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-12-10
Mind komolyabb gondot okoznak a multirezisztens baktériumok, amelyek makacsul ellenállnak a jelenleg alkalmazott antibiotikumok többségének. A Medical Tribune gyógyszercégek szakértőinek tette fel a kérdést: a mostani helyzetet és tendenciákat látva milyen jövőt jósolnak az antibiotikumoknak?
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-02-08
Laboratóriumi körülmények között a kék fény eredményesnek bizonyult a methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus elpusztításában, így egyszerű és olcsó eszközként kínálkozik az antibiotikumrezisztens kórokozók legyőzésében.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.