hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-30

Az AIDS-szel szemben ellenálló majomfajok genomjainak vizsgálatakor a TLR4-receptor csökkent mértékű affinitását igazolták, közölte a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-28

Egyes magokban, pl. a búzában, borsóban található amiláz–tripszin-inhibitorok a bélen kívül a nyirokcsomók, a vese, a lép vagy az agy gyulladását is kiválthatják, és súlyosbíthatják az autoimmun betegségek tüneteit, jelentették a gasztroenterológusok legnagyobb európai konferenciáján.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-02-05

Az ember gyomor-béltraktusát több trillió mikroorganizmus (baktériumok, gombák, vírusok és protozoonok) népesítik be, melyek komplex ökoszisztémát alkotnak.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2013-01-04

A gyulladásos bélbetegségek etiológiájában a táplálkozási, környezeti tényezők mellett genetikai faktorok is szerepet játszanak. Ezért lehet nagy jelentősége két új tudományterület, a nutrigenomika és a nutrigenetika legújabb eredményeinek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-10-29
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.