hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-12

Kanadában idén két, krónikus betegség miatt munkaképtelen, szegénységben élő nő is segítséget kért az élete kioltásához, írja a 444.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-11-29

November 30-án sztártudósok mutatják be, hogy miként fejlődik a mesterséges intelligencia, milyen hatással lesz mindannyiunk életére.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-31

Nyolc év alatt a hatszorosára nőtt a Klebsiella pneumoniae baktériumok fertőzése által okozott európai halálesetek száma, írja a Qubit.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-05

Az idei Brain Bar egyik fő attrakciója Sophia, az első állampolgárságot nyert robot volt, akit egy kérdezz-felelek típusú előadásban ismerhetet meg a 24.hu tudósítója is.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-23

A Nature Methods néhány napja közölte dr. Horváth Péter és munkacsoportja tanulmányát egy új képminőség-korrekciós eljárásról, amely nagyságrendekkel megnöveli a digitális képek elemzésén alapuló mérések és értékelések precizitását.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-11-22

2013 elejétől már Franciaország teljes területén hozzáférhető a cukorbetegek számára a telefonon elérhető növér-tanácsadás – írja az eski.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-04-19
Számítógépes agytorna segítségével kezelhetővé válnak a szkizofrénia eddig befolyásolhatatlan tünetei: a koncentráció, a tanulás, a memória, a döntéshozatal zavarai.
#8
Medical Tribune III. évf.20. szám
Medical Online
2005-10-01
Szerelemtől hanyagolva Folytatódik a nyolcvanas évek egyik legnagyobb komikusának legújabb és talán legsikeresebb korszaka, a minimalista Murray keserédes virágzása. Korábban vele nevettünk, de azóta, hogy Sophia Coppola (Elveszett jelentés), Wes Anderson (Édes vízi élet) és Jim Jarmusch új színészt faragott belőle, rajta nevetünk. Nem gonoszságból, hanem mert ő is így akarja. Az amerikai független film egyik legfontosabb rendezője (Florida, a Paradicsom; Törvénytől sújtva, Éjszaka a Földön) – legutóbbi, szkeccsfilmnek beillő munkáját (Kávé és cigaretta) leszámítva – az elmúlt egy évtizedben magányos emberek útjait „dokumentálta”. A Halott ember és a Szellemkutya után most a korábbiaknál visszafogottabb, önismereti dráma segítségével rajzolja meg egy modern magányos arcképét. Don Johnston (Bill Murray) megrögzött későnegyvenes- ötvenes agglegény, akit éppen a film nyitányában hagy faképnél legutóbbi, egyszerre érzékeny és sértett tekintetű, mutatós élettársa (Julie Delpy). A komputerbizniszben biztos egzisztenciát szerzett Don kifacsart mosogatórongyként szottyan össze bőrkanapéján, és sztoikus átéléssel nézi tévéje képernyőjét, ahol éppen az 1934-es Don Juan magánéletének egyik cseppet sem kellemes jelenete zajlik. Egykor volt hősünk a hasonló élmények és a rossz emlékek elől legszívesebben alvásba és felejtésbe menekülne, de a sors, a postás és a szomszéd más terveket tartogat számára.
#9
Medical Online
-0001-11-30

Az Európai Parlament november 18-i közmeghallgatásán egészen radikális, a gyógyszer-szabadalmak évszázados rendszerét részben vagy egészében átalakító javaslatok is elhangzottak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.