hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-23

Februárban arról írtunk, hogy sikerült megfejteni: hogyan alakult ki a 2009-es influenza-pandémia során alkalmazott egyik oltás szövődményeképp a narkolepszia.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-09-24

Magyar kutatók azonosítottak egy eddig ismeretlen autoantigént, aminek szerepe lehet a narkolepszia kialakulásában.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-02-03

A 2009-es influenza-pandémia során alkalmazott egyik oltás szövődményeképp az észak-európai országokban megnövekedett a narkolepszia előfordulása, Kínából ugyanezt jelentették influenza-fertőzések kapcsán.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-21

Az új influenza elleni Pandemrix oltás megnöveli a narkolepszia kockázatát – derül ki egy francia tanulmányból.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-08-23

Az alvászavar egy ritka formája, a narkolepszia kockázatát növelheti a H1N1-influenza amerikai szakemberek szerint.

#6
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-07-28

A korlátozás oka az, hogy – igen ritkán – egyes gyermekekben és serdülőkben narkolepsziát váltott ki az oltás Finnországban és Svédországban. Ugyanakkor a szer előny-hátrány mérlege továbbra is pozitív.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-10-06

Az Európai Gyógyszerügyi Hatóság (European Medicines Agency, EMA) áttekintette mindazon adatokat, amelyek a Pandemrix és a narcolepsia ok-okozati kapcsolatát támasztják alá.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-11-26
Bizonytalanság és káosz alakult ki az új influenza elleni védőoltás körül Csehországban. A hétfőn kezdődött védőoltási folyamat első három napjában ugyanis - különösen az egészségügyi személyzet körében - meglepően magas volt azok aránya, akik a vakcinát elutasították.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-11-22
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) pénteki becslése szerint ötmillió embert oltottak be a H1N1 vírus ellen az Európai Unióban. A szervezet szerint az eddig tapasztalt mellékhatások általában enyhék voltak.
#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-11-12
Rohamosan terjed az új típusú influenza Németországban, miközben kevés az oltóanyag és ezzel párhuzamosan ismét csökken a lakosság oltási hajlandósága. Válságtanácskozást tartott a szövetségi szakminiszter tartományi kollegáival.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.