hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 103
#1
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás ekcéma igen gyakori, krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely az esetek jelentős százalékában már csecsemő- vagy kisdedkorban manifesztálódik. Patogenezisében a genetikai hajlam, immunregulációs eltérések, az epidermális barrier funkció károsodása egyaránt szerepet játszanak. A betegség lefolyását, a klinikai tünetek fellángolását szignifikánsan befolyásolja számos külső és belső környezeti faktor, így hormonális, emocionális, éghajlati tényezők, infekciók, inhalatív allergének, kontakt allergének, bizonyos élelmiszerek.

#2
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Vajon mi határozza meg leginkább gyermekkori atópiás dermatitiszben a szülők együttműködését a javasolt kezelésekkel? Ebben a cikkben azokat a kommunikációs módszereket mutatjuk be, amelyek atópiás dermatitiszben igazoltan növelik a kezelés hatékonyságát.

#3
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

A bőr egy komplex ökoszisztéma része, melyben a mikroorganizmusok egyensúlya fontos szerepet játszik. A bőrön található mikrobiom a patogének (pl. Staphylococcus aureus) kolonizációját gátolja, és az epidermális barrier funkció kialakításáért is felelős. A mikroorganizmusok képesek modulálni az immunrendszert, annak fejlődésére és a betegségek kialakulására is hatással vannak. A bőr mikrobiom szerkezete és összetétele az életkorral, illetve egyes bőr régiók szerint is változik, ez tartalmazza az emberi szervezetben a legtöbb kommenzalista mikróbát, több mint 1000 fajta baktériumot [1].

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-21

Elhunyt Paller Judit, a Nemzeti Népegészségügyi Központ jogelődjének, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának volt vezetője.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-01-05

A magyar palettán újgenerációs légúti inhalátor és hordozható bioszenzoros készülékek tervei is szerepelnek Consumer Electronics Show-n

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-03

A Nevetnikék Alapítványnak köszönhetően több mint 250 önkéntes és számos helyi vállalat bevonásával elevenedtek meg a klinika falai.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-09-13

A szervezet az egészségügyi kormányzat háttérintézményeinek két évvel ezelőtti beolvasztásakor veszítette el önállóságát, írja a Népszava.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-17

A betegbiztonság egyik kiemelkedő szelete a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos kérdések megfelelő kezelése, erre készített ötpontos akciótervet a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-10-12

A jelentett kórházi fertőzések száma kisebb, azonban a fertőzési arányok  egyáltalán nem csökkennek a hazai kórházakban. Sőt. Tovább növekednek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-04-04

Április 17-ig szavazhatnak az azevpraxisa.hu portál szavazói arról, ki nyerje el „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.