hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-05-23

Magyar fejlesztésű baktériumot használtak camebridge-i kutatók, amikor egy baktérium teljes örökítőanyagát szintetikusra cserélték és az egész élővilágban egységes genetikai kódon is változtattak, közölte az MTA.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-03-16

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrend kitüntetéseket adományozott.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-08-18

Állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn, a Pesti Vigadóban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-15

Megszületik-e 2012-ben az első teljesen mesterséges sejt? A baktériumok háziasításával foglalkozó magyar kutató szerint még nem, de nem is lenne sok értelme – írja az [origo].

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-10-30

Furcsa helyzet alakult ki a rokkantnyugdíjak területén. A Medical Tribune Pósfai Gábort, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatóját kérdezte.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-19

A beteg ember fokozottan érzékeny és sérülékeny. Gyakran érzi úgy, hogy az őt ellátó egészségügyi személyzet nem megfelelő hangon szól hozzá, nem kap elég törődést, figyelmet, nem informálják kellőképpen egészségi állapotáról: vagyis sérülnek betegjogai.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-23

Néhány hete vezető hír volt a tudományos sajtóban, hogy Craig Venter és munkacsoportja „mesterséges baktériumot” hozott létre kémcsőben. A hírrel együtt, de nem először szólt a média az élettel foglalkozó természettudományok új ága, a szintetikus biológia születéséről is. Írásunkban bemutatjuk az új tudományterület eddigi eredményeit és hazai művelői tevékenységét.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-22

Az örökítőanyag mesterséges összerakása óriási lehetőséget teremt arra, hogy speciális feladatok ellátására képes sejteket tervezzenek. 

#9
Medical Online
2008-08-20
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a nemzeti ünnep, augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adott át.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.