hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1419
#1
Medical Online >> Rovatok >> sponsored
2020-11-25

A 2019 decemberében kitört járvány első heteitől szembeszökővé vált, hogy elsősorban az idős betegeket érinti fatálisan és gyakoribb elhalálozásuk súlyos tüdőgyulladás következménye. További kockázatkutatás derítette fel, hogy az időskoron túl, a férfiak, túlsúlyosak és a nem a természetes élőhelyükön, a trópusokon élő, de melaninban dús bőrűek veszélyeztetettek, a fogékonyság és a kimenetel tekintetében egyaránt.  Adódott a felismerés, hogy ezek a tényezők megegyeznek a D vitaminhiány lehetséges okaival.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Nikotin-STOP!
2020-11-16

Az Európai Unió országaiban a dohányzás egészségi ártalmaira figyelmeztető ábrákat helyeznek el a dohánytermékek csomagolásán. Ezek az ábrák a csomagolás elülső felszínének 65%-át foglalják el, míg a csomagolás hátulján és az oldalsó felszínén 50%-án szöveges üzenetek vannak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-10-27

A nyílt, gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, írja a Napi.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-10-13

Közzétette véleményét a MOK a miniszterelnökkel történt megállapodáson túlterjeszkedő, előzetes egyeztetés nélkül meghozott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-10-12

Bécs Városa immár biciklis és e-robogós futárok szállítják házhoz a gargalizálós teszteket. Gyors, kényelmes és klímabarát megoldás.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-10-06

Országos vizsgálat indul: kiemelt akció keretében ellenőrzik, hogy a szolgáltatók valóban a hatóságilag megszabott, legfeljebb 19 500 forintos díjért végzik-e el a PCR-teszteket.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-09-27

Újabb regionális korlátozások lépnek életbe Nagy-Britannia egyes részein, de nem javul a helyzet Németországban, Romániában, Szlovákiában sem.

#8
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2020-09-24

A kardiovaszkuláris medicinában a „new age” meghatározó tendenciái közül kiemelkednek – az életmódkezelés fontossága mellett – a vérnyomás- és koleszterin-célértékek változásai, összességében szigorodásuk és az egyéb elektív, krónikus kezelési formák átértékelődése.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-09-23

Nemcsak a lakosságot és a vállalkozásokat, hanem a költségvetést is "brutális" nyomás alá helyezte a koronavírus-járvány – derül ki az ÁSZ elemzéséből.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-09-15

Brit kutatók bebizonyították, hogy az ájulásig tartó ivászat egész életre szóló egészségügyi szövődményekkel járhat, írja a Liner.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.