hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 25
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-05-04

A veszélyhelyzet kihirdetését követően gyors kutatás készült arról, milyen azonnali hatásokkal szembesültek a privát egészségügyi vállalkozások. Hat héttel később a kutatást frissítették.

#2
Medical Online >> Rovatok >> diabétesz
2017-05-26

Előírás az újonnan fejlesztett antidiabetikumok kardiovaszkuláris biztonságosságának vizsgálata; figyelemre méltó eredmények születtek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-03-08

Az épp húsz évvel ezelőtt elfogadott, s azóta is hatályban lévő egészségügyi törvény megfogalmazásának időpontjában egy olyan témára fűzték fel szabályainak összességét, amely abban az időben még ritkaságnak számított. A jogszabály alapköve ugyanis a betegjog.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-12-07

A betegen kívül senkinek nem érdeke, hogy minőségi mutatók alapján rangsorolják a magyar kórházakat és orvosokat. Az állam deklarálja ugyan, hogy az ország valamennyi egészségügyi szolgáltatójánál ugyanazt az ellátást kapják a páciensek, ezt azonban semmiféle, valid adatokra alapozott mutatókkal nem támasztja alá.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-10

A kérdést a Markáns vélemények beszélgetéssorozat házigazdája, Falus Ferenc tette fel a kórházépítésekkel foglalkozó találkozón, melyről a Weborvos számol be.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-02-15

Ma délelőtt vették át megbízólevelüket az új Egészségügyi Szakmai Kollégium 61 tagozatának vezetői és tagjai – értesült a MedicalOnline.

#7
D-vitaminszint mérése: mikor, kinek, miért? D-vitaminszint mérése: mikor, kinek, miért?
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-03-30

Csontritkulás, rák, cukorbetegség, autoimmun kórképek vagy akár a szív- és érrendszeri problémák. Ami közös bennük: kapcsolatuk a D-vitaminhiánnyal. Az ezredforduló óta kutatócsoportok garmadája számos kórkép kockázati tényezőjeként írta le az alacsony D-vitamin-szintet.

#8
A hatékony vérnyomáscsökkentő terápia diabéteszes, atheroszklerózisos betegeknél 1. évfolyam 1. szám
Medical Online
2014-09-22

Magas vérnyomás kialakulására mind 1-es mind 2-es típusú cukorbetegek esetében számíthatunk. A hipertónia és a diabetes mellitus együttes előfordulása a kardiovaszkuláris morbiditás és mortalitás jelentős növekedésével jár együtt.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-18

Ez a futam most nem sikerült, jelenleg még az óriási erőfeszítéssel összehozott semmit összesítik – idéz egy markáns véleményt a patikatulajdonok újraosztásáról a Napi.hu.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-18

Bár az új felügyelőbizottság minapi megválasztásából úgy tűnhet, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba az orvoskamaránál, februári felmérésünk mély törésvonalakra utal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.