hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-04

A Pfizer gyógyszergyártó nyeresége 2,22 milliárd dollárra nőtt az idei első negyedévben az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-09-04
Rekord összegű, 2,3 milliárd dolláros bírságot róttak ki a világ legnagyobb gyógyszercégére, az amerikai Pfizerre törvénytelen marketingtevékenység miatt – közölte a VOA rádió csütörtökön.
#3
Medical Tribune IV. évf.12. szám
Medical Online
2006-06-01
Több ezer fájdalmas diabeteses neuropátiában szenvedő beteg életminősége javulhat egy új terméknek köszönhetően (pregabalin, Lyrica, Pfizer). A gyógyszer a fájdalmon túl a krónikus fájdalom következtében kialakult szorongást és az alvászavarokat is mérsékli. A fájdalmas diabéteszes neuropátiától szenvedők március elseje óta 90 százalékos támogatással juthatnak hozzá. A neuropátiás fájdalom tüneteinek hátterében a sérült idegpályák kóros aktivitásfokozódása áll. Hatóanyaga egy GABA-analóg aminosav, a pregabalin. A gyógyszer az idegsejtek végződéseiben a feszültségfüggő kalciumcsatorna alfa2- delta alegységéhez kötődik, ezáltal mérsékli a kalcium bejutását a kórosan fokozott aktivitású idegsejtekbe, aminek következtében a krónikus fájdalomérzet továbbításában szerepet játszó ingerületátvivő anyagok – például P-anyag, glutamát – felszabadulása csökken.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.