hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2020-07-24

A mozgásszervi betegségek fájdalommal járnak, jelentősen rontják az életminőséget. A reumatológiai kórképek közül leginkább a degeneratív betegségek (osteoarthrosis, spondylosis, discopathia) valamint a gyulladásos kórképek (rheumatoid arthritis, spondylarthropathiák, köszvény) igényelnek hatékony fájdalomcsillapítást (1).

#2
Medical Online >> Rovatok >> Neuropátia
2020-07-23

62%-kal jobb a terápiás együttműködése azoknak a pácienseknek, akiknek az orvosai kommunikációs képzésben részesültek. Erre a megállapításra jutottak annak a metaanalízisnek a szerzői, akik a témakör 127 publikációjának az adatait összegezték (1). Hogyan járulhat hozzá a jó kommunikáció az együttműködés javításához a fájdalomcsillapítás területén?

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-14

Az iskolai és munkahelyi erőszak – bullying és mobbing – korunk egyik legfontosabb kutatási és klinikai kezelési területe. A statisztikák szerint az elmúlt évben minden második gyermek átélt áldozatként ilyen jellegű eseményt, és a munkahelyi zaklatás területén is hasonlóak a mutatóink.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-11

Amerikai kutatók kimutatták, hogy az opioidok fájdalomcsillapító hatása kevésbé érvényesül, ha a beteg valamilyen SSRI antidepresszánst szed, másrészt pedig egy gépi tanuláson alapuló mechanizmust fejlesztettek ki az opioidok várható hatásosságának predikciójára.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-09-26

A tudatos emberek kevesebb fájdalmat éreznek, a pszichológiai jóllét csökkenti a szívbetegség kockázatát, írja az OTSZ Online.

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-08-28

A vényköteles opiátkészítmények az akut és krónikus fájdalom csillapításának biztonságos és hatásos eszközei, amennyiben használatuk az orvosi előírásoknak megfelelően történik, és nem marad el a kezelés megfelelő monitorozása sem. 

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-08-28

Az opiátterápia kontrollálása a háziorvosok számára gyakran számos buktatót rejt, különösen akkor, ha az opiátok alkalmazására nem tumoros eredetű fájdalom miatt történik.

 

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-11-29

Bár az utóbbi években fellendülő kutatás már választ tud adni számos érdekes kérdésre – például: miért lesz rosszabb, ha vakarjuk? – a kielégítő terápiától még messze járunk.

#9
Az antikoagulált betegek anesztéziája 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-01-02

Az aneszteziológus számára komoly feladatot jelent a tartósan antikoagulált beteg perioperatív ellátása, ami csak az Egyesült Államokban évente 250.000 beteget érint. Az ideális perioperatív alvadásgátló stratégia megválasztásában a két ellentétes kívánalom (alvadásgátlás/hemosztázis) gondos mérlegelése mellett a lehetséges szövődmények (vérzés/tromboembólia) klinikai súlyosságát is számításba kell venni.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kardiológia
2011-09-04

Az American Heart Journal augusztusi számának két cikke is foglalkozik biomarkerekkel, amelyekkel egyrészt előre jelezhető a szívelégtelenség bekövetkeztének valószínűsége egészségeseknél, másrészt diagnosztikai segítséget nyújtanak mellkasi fájdalommal sürgősségi osztályra került betegek esetében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.