hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-09-17

Kalifornia 20 millió dollárt fordít az elektromos cigaretta veszélyeinek ismertetésére – erről írt alá rendeletet hétfőn a tagállam kormányzója.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-09-12

Az amerikai kormányzat az aromatizált elektromos cigaretták betiltására készül – jelentette be Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-06-14

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Idahoban, írta Idaho State Journal a szövetségi állam egészségügyi hatóságaira hivatkozva.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-10-17

Az immunmediált májbetegségek súlyos morbiditási tényezőt jelentenek gyermekkorban. Egy amerikai populációszintű vizsgálat megpróbálta számszerűsíteni az ebből fakadó pediátriai terhet, és meghatározni a gyermekkori betegséglefolyás legfőbb jellemzőit.

#5
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-08-31

A serdülő lányoknak csak mintegy a fele tűrte fel ingujját, hogy megkapja a méhnyakrák ellen védő vakcinát – jóval kevesebben, mint a másik két, serdülőkorban esedékes oltás esetében.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-01-11

Az összes szülések 32,3 százaléka történt császármetszéssel 2008-ban az Egyesült Államokban. Tizenkettedik éve folyamatosan emelkedik ez a szám. Az abortuszok száma több évtizedes csökkenés után stagnál.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-04-22

Amerikai kutatók összefüggést találtak a száraz, hideg időjárás és a prosztatarák gyakoribb előfordulása között – áll az International Journal of Health Geographicon közzétett tanulmányban.

#8
Medical Tribune IV. évf.22. szám
Medical Online
2006-11-01
A 20. század közepéig kizárólag patikusok árusíthattak gyógyszereket Amerikában. A változás akkor állt be, amikor Hubert Humphrey minnesotai és Carl Durham észak-dakotai demokrata képviselők munkájának eredményeként, 1951-ben a kongresszus jóváhagyta, hogy a gyógyszereket két csoportra oszthassák: receptre, illetve recept nélkül kapható, ún. over-the-counter (OTC) termékek. Az ételek és gyógyszerek szövetségi felügyeleti szerve, az FDA dönti el, mi kerülhet ki a polcokra, és szigorúan szabályozza a címkézést is. OTC gyógyszereket az Egyesült Államokban a szatócsboltoktól kezdve a szállodai boltokon és szupermarketeken át a benzinkutakig és automatákig mindenütt kapni lehet. Szövetségi szabályozás csak arra vonatkozik, hogy milyen OTC gyógyszereket nem árusíthatnak olyan üzletek, amelyekben nincs gyógyszerész. Sok szupermarketnek külön patikarészlege van. Az OTC gyógyszerek árusítása és az erre vonatkozó szabályozás az egyes államok hatáskörébe tartozik. Mint Lawrence Mokhebertől, New York állam Gyógyszerfelügyeleti Főigazgatóságának főtitkárától megtudtuk, New York államban akármilyen bolt árusíthat OTC gyógyszereket. Csak arra kell ügyelniük, hogy a gyógyszerek a címkén feltüntetett kritériumoknak megfelelően, a tárolási feltételek, hőmérsékleti előírások betartásával kerüljenek forgalomba. Idaho állam megköveteli, hogy minden üzlet jelentse be, ha OTC gyógyszert árusít. Jan Atkinson, az idahói gyógyszerfelügyelet főellenőre elmondta, a regisztrálásért fizetett összeg az árusítani kívánt gyógyszerek számának arányában változik. Mindössze huszonöt dollárt fizetnek, akik 50-nél levesebb OTC gyógyszert árulnak, és 60-at azok, akik 50-nél többet. A termékautomatákra szóló engedély 10 dollár; a díjakat évente fizetik. 2006 márciusától hatályos a „harcban a metamfetamin-járvánnyal” törvény, amely a hazafiasságról szóló jogszabály részévé vált. Ennek értelmében tilos recept nélkül olyan megfázás elleni gyógyszereket árusítani, amelyek pszeudoefedrint tartalmaznak, amelyet metamfetamin készítéséhez is használnak. Pszeudoefedrint csak pult mögül lehet kiadni. A havonta vásárolható mennyiség korlátozott. A vásárlóknak fényképes igazolványt kell felmutatniuk, a boltoknak pedig jegyzőkönyvet kell vezetniük a fogyasztók személyes adatairól, amelyet két évig megőriznek. Az új törvényt azonban még nem mindenütt tartják be. Illinois államban például az állami felügyeleti szerv 463 boltot látogatott végig, tapasztalataik szerint 346-ban árusították a tiltott készítményeket. Az Egészségügyi Minisztérium honlapja szerint visszaélés receptre kapható, illetve OTC gyógyszerekkel egyaránt történik.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.